Δυο πειρατικές επιθέσεις μέσα σε μια εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας!

peiratiki_epithesi_Μια ομάδα ένοπλων πειρατών προσπάθησαν να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο περίπου 80 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Brass στη Νιγηρία. Επρόκειτο για τη δεύτερη αναφορά πειρατείας σε δεξαμενόπλοιο σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB).

Επτά πειρατές οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, πλησίασαν με μια ξύλινη βάρκα το δεξαμενόπλοιο που περίμενε για οδηγίες φόρτωσης στις 7 Απριλίου. Οι πειρατές προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο δεξαμενόπλοιο, χρησιμοποιώντας μια σκάλα αλουμινίου αλλά η προσπάθεια τους απέτυχε. Το δεξαμενόπλοιο στη συνέχεια κατέπλευσε προς τον τερματικό σταθμό.

Η αποτυχημένη αυτή επίθεση ακολουθεί μια άλλη.Την 1η Απριλίου πειρατές προσπάθησαν να καταλάβουν ένα χημικό δεξαμενόπλοιο 41 ναυτικά μίλια στα ανοικτά Brass. Ο αξιωματικός φυλακής του πλοίου, το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν εν πλω, αντιλήφθηκε να πλησιάζει ένα ταχύπλοο σκάφος.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος ενεργοποίησε το συναγερμό. Εννέα πειρατές οπλισμένοι με AK47s άνοιξαν πυρ στο δεξαμενόπλοιο και έκαναν πολλές απόπειρες να επιβιβαστούν χρησιμοποιώντας σκάλες και γάντζους. Οι πειρατές σύντομα ματαίωσαν τις απόπειρες επιβίβασης και απομακρύνθηκαν.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στο πλήρωμα.

Διαβάστε ακόμα