Μ.Βαρβιτσιώτης: Eνωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

«Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και στο τέλος να πετύχουμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων που διεξήχθησαν στην Πύλο, για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στις οποίες εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Μ. Βρετανίας, του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, της Βουλής των Ελλήνων, τοπικών φορέων, καθώς και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είμαστε υπερήφανοι και αιώνια υπόχρεοι στους προγόνους μας και τους φιλέλληνες συμμάχους που θυσιάστηκαν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Κάθε φορά που ανατρέχουμε στις σελίδες της ένδοξης ιστορίας μας, λαμβάνουμε το ίδιο, διαχρονικό δίδαγμα: Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και στο τέλος να πετύχουμε! Αυτή την ώρα, καλούμαστε πάλι ενωμένοι και όλοι μαζί να δώσουμε μία ξεχωριστή “μάχη”, να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία χρόνια.

Είναι η “ναυμαχία” του σήμερα που θα μας οδηγήσει στα καλύτερα μονοπάτια του αύριο. Και η “ναυμαχία” αυτή, όπως και τότε, στο Ναυαρίνο, δεν είναι υπόθεση μόνο της Ελλάδας, είναι ολόκληρης της Ευρώπης» δήλωσε μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ συνοδευόμενος από τον Γάλλο πρεσβευτή Jean Loup Kuhn-Delforge, επισκέφθηκε τη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας, όπου συνομίλησε με το προσωπικό της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα