ΕΕΕ και Συν-Ένωσις: Απονομή Υποτροφιών και βράβευση συνταξιούχων ναυτικών

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, συνεχίζοντας το κοινωνικό της έργο, απονέμει και φέτος υποτροφίες σε νέες και νέους σπουδαστές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Οι υποτροφίες είναι οι εξής: Υποτροφία “ΧΑΝΔΡΗ”, Υποτροφία “ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ”, Υποτροφία “NEPTUNE LINES”, Υποτροφία “ΝΤΑΪΦΑ” και Υποτροφία “ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΑΕ”. Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία σε όσες και όσους διακρίθηκαν!

Υποτροφίες που χορήγησε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

-Την υποτροφία στη μνήμη Αντωνίου Χανδρή έλαβε η κα Κωνσταντίνα-Ασημίνα Κατσιέρη. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με βαθμό 8,42, έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Southampton.
-Την χορηγούμενη για πρώτη φορά φέτος υποτροφία στη μνήμη του Ιωάννη Αγγελικούση, έλαβε η κα Ειρήνη-Χρυσή Αρετάκη. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με βαθμό 8,52, θα ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Southampton.
-Την υποτροφία της εταιρείας Neptune Lines στη μνήμη του ιδρυτή της Νικόλαου Τραυλού, πήρε η κα Αθανασία Παπαγεωργίου. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με βαθμό 8,51, έχει γίνει ήδη δεκτή στο Erasmus University για μεταπτυχιακό στο Maritime and Transport Law και στο Swansea University για International Maritime Law.
-Την υποτροφία που χορηγεί η κα Ειρήνη Νταϊφά στη μνήμη του πατέρα της Σταύρου Νταϊφά, έλαβε η κα Θεοδώρα Ρίζου. Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με βαθμό 8,65. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
-Την υποτροφία που χορηγεί η εταιρεία «ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε», έλαβε η κα Αγγελική – Χρυσούλα Πυθαρούλιου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου με βαθμό 7,62. Θέλει να παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό του Delft University of Technology (Offshore and Dredging Engineering).

Υποτροφίες που χορήγησε η Συν-Ένωσις

-ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Mathematical Sciences του Oxford University.
-ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Data Science του New York University.
-ΓΑΒΡΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Statistics, του ΕΤΗ Zurich.
-ΓΡΙΒΑ ΗΛΙΑΝΑ, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Law & Finance του Oxford University.
-ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, απόφοιτη της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Process Engineering του ETH Zurich.
-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Molecular Medicine του Cyprus School of Molecular Medicine.
-ΚΟΥΙΜΤΖΗ-ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM Master of Law, του Harvard Law School.
-ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Climate Change, Management and Finance του Imperial College.
Τ. Γ. , απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM Master of Law, του University of Cambridge .
-ΤΣΙΧΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Social and Cultural Psychology του London School of Economics.
-ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Global MBA του Tel Aviv University.
-ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ, απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Real Estate and Development του Columbia University.
-ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ, απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Service Design του University of the Arts London (UAL).
-ΛΕΒΗ ΛΟΥΣΗ, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία έχει γίνει δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, LLM Master in Corporation Law, του New York University .
-ΜΠΑΤΑΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Systematic Theology του KU Leuven.

Βραβεία σε συνταξιούχους ναυτικούς έτους 2018

Από τους συνταξιούχους ναυτικούς έτους 2018 με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία άνω των 4.500 dwt, βραβεύθηκαν οι κάτωθι:

-Από την κατηγορία των αξιωματικών ο κος Βασίλειος Αποστολόπουλος, Πλοίαρχος.
-Από την κατηγορία των πληρωμάτων ο κος Αντώνιος Αντωνόπουλος, Μάγειρας.

Για τη βράβευση των δύο ναυτικών, ο πρόεδρος της ΕΕΕ ανέφερε: «Στο πρόσωπο των δύο βραβευθέντων Ελλήνων ναυτικών, βραβεύεται σήμερα και αναγνωρίζεται η ναυτοσύνη των Ελλήνων και η υψηλή τεχνογνωσία που τους διακρίνει. Η αναβίωση της ναυτοσύνης του λαού μας αποτελεί όραμα και υψηλή προτεραιότητα για την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια. Στον στόχο αυτό αποσκοπεί η εκστρατεία ενημέρωσης για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει η θάλασσα, που πραγματοποιεί η Ένωσή μας. Με την ανάδειξη του ναυτικού επαγγέλματος, καθώς και των προοπτικών και εμπειριών που προσφέρει, ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ελκυστική επιλογή για τη νέα γενιά που αναζητά επαγγελματική αποκατάσταση. Μια θάλασσα ευκαιρίες ανοίγεται μπροστά τους.»

Διαβάστε ακόμα