ΕΕΝΜΑ: Εμβολιασμός ναυτικών και διαγνωστικός έλεγχος νόσησης COVID 19

Με παρεμβάσεις που έγιναν από την ΕΕΝΜΑ και μετά την ενημέρωση των Μελών μας, ικανός αριθμός των πληρωμάτων πλοίων τους, που εξεδήλωσαν την επιθυμία για εμβολιασμό, εμβολιάστηκαν.

Επίσης αναγνωρίστηκαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους Έλληνες ναυτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί σε Τρίτες Χώρες και έγιναν αποδεκτά.

Στους αλλοδαπούς ναυτικούς, μέλη πληρώματος Ελληνόκτητων πλοίων, που παραμένουν στην χώρα μας για διάφορους λόγους, παρέχεται επίσης η δυνατότητα εμβολιασμού, μετά από σχετικό αίτημα στον σύνδεσμο «Αίτηση απόκτησης προσωρινού ΑΜΚΑ».

Σημειώνεται τέλος ότι εξαιρούνται της εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) από τον Covid 19, οι ναυτικοί που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δεκατέσσερεις ημέρες τον σχετικό εμβολιασμό και έχουν προμηθευτεί το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι ναυτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, συνεχίζουν μία φορά την εβδομάδα τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self test και γνωστοποιούν την δήλωση αποτελέσματος στην σχετική εφαρμογή (δήλωση αποτελέσματος self test για ναυτικούς).

Διαβάστε ακόμα