Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Νίκος Ταβουλάρης

Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, ο Νίκος Ταβουλάρης, πρώην πρόεδρος στα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

H πληροφορία για το θάνατο του πρώην ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου έγινε γνωστή χθες.

Ο Νίκος Ταβουλάρης ήταν πρώην αξιωματικός του Στρατού, όπου αποστρατεύθηκε το 1963 οικειοθελώς με τον βαθμό του ταγματάρχη και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις σε διυλιστήρια και ναυπηγεία. Στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου. Ασχολήθηκε για λίγο με την πολιτική, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 (κοντά στον Α. Ανδριανόπουλο αρχικά και στον Α. Σαμαρά στη συνέχεια), αλλά και πάλι απορροφήθηκε από τις επιχειρήσεις, αγοράζοντας με ομάδα συνεργατών τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο όμιλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου ολοκλήρωσε πολλές παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια στράφηκε σε εμπορικές δουλειές. Ναυπήγησε δύο επιβατηγά πλοία του Αιγαίου («Νήσος Μύκονος», «Νήσος Χίος») και σκάφη ακτοπλοΐας για τις γραμμές της Βενεζουέλας: δύο οχηματαγωγά – επιβατικά πλοία ανοικτού τύπου τα οποία θα δρομολογηθούν στην ακτοπλοΐα της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το 2018 ο όμιλος του Νικόλαου Ταβουλάρη μεταβίβασε τις μετοχές του στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στην Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας του ιστορικού ναυπηγείου.

businessdaily.gr

Διαβάστε ακόμα