Εγκατάσταση συστήματος τεχνητής νοημοσύνης σε πλοία απο την CMA CGM

Την έναρξη εγκατάστασης συστήματος τεχνητής νοημοσύνης σε πλοία ανακοίνωσε η CMA CGM.

Τα στοιχεία θα συλλέγονται, θα αποστέλλονται και θα αναλύονται στα κεντρικά γραφεία στο San Francisco. Αυτή η καινοτομία θα διευκολύνει το έργο των πληρωμάτων αναφορικά με την λήψη αποφάσεων και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, σύμφωνα με την CMA CGM.

Η CMA CGM λέει ότι η πρόκειται τόσο για ενα σύστημα ασφαλείας στα πλοία όσο και ενα σύστημα το οποίο θα βοηθάει στη ναυσιπλοΐα και στην αποφυγή συγκρούσεων στη θάλασσα.

Το shone , όπως ονομάζεται το σύστημα, θα συλλέγει δεδομενα απο διάφορους πηγές όπως το ραντάρ, την κάμερα, το AIS κτλ ώστε να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες σύγκρουσης, λαμβάνοντας υπόψην τους διεθνείς κανονισμούς αποφυγής συγκρούσεων.

Η CMA CGM δήλωσε ότι το πρότζεκτ είναι σύμφωνο με την νέα στρατηγική καινοτομιας και ψηφιακού μετασχηματισμού που υιοθέτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Rodolphe Saadé.

Τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή στον κόσμο, Maersk, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να ελέγξει το AI situational awareness σε ενα από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η ναυτιλιακή εταιρεία Orient Overseas Container Line (OOCL) με έδρα το Χονγκ Κονγκ συνεργάστηκε με την ερευνητική ομάδα της Microsoft στην Ασία για να προωθήσει την εφαρμογή της έρευνας της Τεχνητής Νοημοσύνης στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτή η συνεργασία στοχεύει να βρει τρόπους για να χρησιμοποιήσει το AI για να βελτιώσει τις λειτουργίες του πναυτιλιακού δικτύου και να επιτύχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Διαβάστε ακόμα