Είχαν ξεμείνει πάνω σε αυτοβυθιζόμενο πλοίο και σώθηκαν στο τσακ (video)

Tο περασμένο Σαββατοκύριακο ένα πρώην πλοίο του Γιουγκοσλαβικoύ Ναυτικού με το όνομα VIS, αυτοβυθίστηκε σε ένα θαλάσσιο πάρκο στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας. Η αυτοβύθιση του καταγράφηκε σε ένα βίντεο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους. Πρώτον, δείχνει από τα μέσα μια αυτοβύθιση, ένα εντυπωσιακό θέαμα ούτως ή άλλως. Δεύτερον, μπορείτε να δείτε καθαρά δύο άνδρες που ήταν ακόμα κολλημένοι στο πλοίο, όταν τα εκρηκτικά εξερράγησαν!

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι άνδρες βρίσκονταν ακόμη επί του πλοίου, όταν ξεκίνησε η αυτοβύθιση, και ενώ βρίσκονταν στο σημείο χιλιάδες θεατές, κανείς δεν φαινόταν να έχει πει στον πυροκροτητή αυτή την ζωτικής σημασίας λεπτομέρεια.

Παρακολουθήστε το βίντεο, και δώστε ιδιαίτερη προσοχή όταν πλησιάζει στο πρώτο λεπτό:

Ευτυχώς, βρέθηκε τρόπος να επιζήσουν και οι δυο τρέχοντας προς την πρύμνη και βασικά κολυμπώντας για να σωθούν, αλλά σίγουρα ήταν μια τρομακτική δοκιμασία. Μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ακριβώς τι έγινε.

Εδώ είναι ένας από τους ανθρώπους που στέκεται πάνω από τη γέφυρα, όταν τα πρώτοι εκρηκτικά εξερράγησαν (στα δεξιά με κόκκινο χρώμα):

stuck_sinking_ship

Και εδώ είναι μετά τις εκρήξεις, να τρέχει στην πρύμνη:

stuck_sinking_ship2

Εδώ είναι μια εικόνα από ένα διαφορετικό βίντεο. Και πάλι μπορείτε να δείτε καθαρά έναν άντρα να στέκεται πάνω από τη γέφυρα και έναν άλλο (με κόκκινο χρώμα) στην πρύμνη:

stuck_sinking_ship3

Με τους δύο άνδρες τώρα στην πρύμνη σκάνε και οι δεύτερες εκρήξεις, ρίχνοντας τους κάτω:

stuck_sinking_ship4

Περιέργως, οι δύο άνδρες ήταν σε θέση να κολυμπήσουν σε ασφαλές σημείο, καθώς το πλοίο βυθιζόταν και σκάφη έσπευσαν για τη διάσωσή τους. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε καθαρά τους άνδρες στα κόκκινα. Το κύμα πίεσης στη συνέχεια τους απομάκρυνε από το κέντρο, ευτυχώς χωρίς να τους τραβήξει στο βυθό μαζί με το βυθιζόμενο πλοίο:

stuck_sinking_ship5

Όσο για το Vis αυτό θα χρησιμεύσει τώρα ως τόπος κατάδυσης και περιβάλλον διαβίωσης άγριας ζωής για τις επόμενες γενιές.

Διαβάστε ακόμα