Έκτακτη μεταφορά εγκαυματία ναυτικού από δεξαμενόπλοιο το οποίο βρισκόταν 190 μίλια ανοικτά του Τέξας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ την Παρασκευή διέσωσε ένα μέλος του πληρώματος από δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων 190 μίλια ανοιχτά του Γκάλβεστον του Τέξας.

Η ακτοφυλακή του Τομέα του Χιούστον-Γκάλβεστον ειδοποιήθηκε στις 3:45 π.μ. από τον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου Ginga Caracal μήκους 160 μέτρων, ότι ένα μέλος του πληρώματος είχε υποστεί εγκαύματα από χημικές ουσίες και χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Μετά από συνεννόηση με τον υπηρεσιακό χειρουργό πτήσης, ο τελευταίος συνέστησε ότι πρέπει αμέσως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένα ελικόπτερο MH-65 Dolphin από τον σταθμό της ακτοφυλακής του Χιούστον και ένα αεροσκάφους HC-144 Ocean Sentry από το Coast Guard Sector/Air Station Corpus Christi του Τέξας, έσπευσαν σε βοήθεια.

Μετά από ραντεβού με το δεξαμενόπλοιο, το πλήρωμα του Dolphin ανέβασε τον τραυματισμένο άνδρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ιατρικού Παραρτήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston σε σταθερή κατάσταση.

«Η διεξαγωγή ενός medevac μέχρι στιγμής στην ανοικτή θάλασσα απαιτεί προσεκτικό συντονισμό μεταξύ πολλαπλών πληρωμάτων αεροπορίας και προσωπικού του κέντρου διοίκησης», δήλωσε ο λοχαγός Keith Donohue, συντονιστής αποστολής έρευνας και διάσωσης για την υπόθεση.

«Η βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη είναι η προτεραιότητα της ακτοφυλακής».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα