Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ για το ασφαλιστικό

ImageHandler48ωρη απεργία, πραγματοποιούν από σήμερα και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ αντιδρώντας στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό

Σε έκτακτη συνεδρίαση θα προβεί αύριο Τρίτη η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει τον τρόπο αντίδρασής της στο ασφαλιστικό.

Στελέχη της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ενώ ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχουν σε κοινές κινητοποιήσεις με την ΓΣΕΕ ή αν θα κινηθούν ανεξάρτητα.

Εξάλλου 48ωρη απεργία, πραγματοποιούν από σήμερα και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ αντιδρώντας στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό. Μέλη του συλλόγου των εργαζομένων, που θα συνεδριάζουν αύριο εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, ανέφεραν ότι το Nαυτικό Απομαχικό Ταμείο εντάσσεται πλέον στο ενιαίο ταμείο και δημιουργούνται δύο τμήματα ένα εισφορών και ένα πόρων.

Πρόσθεσαν επίσης ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σύστημα, αφού το ΝΑΤ αυτή τη στιγμή μπορεί να κάνει ελέγχους σε οφειλές πλοιοκτητών, να εκδίδει πιστοποιητικά ελευθεροπλοϊας και να κλείνει ναυτολόγια πλοίων.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα