Ειρηνικός Ωκεανός: Ένιωσε ζάλη και έπεσε από το φορτηγό πλοίο-σώθηκε κρατώντας μια σημαδούρα για 14 ώρες

Ένας ναυτικός που έπεσε στη θάλασσα, κατάφερε να επιζήσει κρατώντας σφιχτά επί 14 ώρες μια σημαδούρα, όπως αποκάλυψε ο γιος του. Ο Vidam Perevertilov έπεσε από το φορτηγό πλοίο που διέσχιζε τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο 52χρονος, που δε φορούσε σωσίβιο, αποφάσισε να κολυμπήσει προς μια «μαύρη κουκκίδα» αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σώζοντας τη ζωή του. Τελικά, η «μαύρη κουκίδα» ήταν μια σημαδούρα ψαρέματος, στην οποία στηρίχτηκε μέχρι τη διάσωσή του.

«Έμοιαζε περίπου 20 χρόνια μεγαλύτερος και πολύ κουρασμένος, αλλά ήταν ζωντανός», δήλωσε ο γιος του, Μάρατ, στο ειδησεογραφικό site Stuff της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Perevertilov είναι ο Λιθουανός επικεφαλής μηχανικός, ο οποίος μετέφερε την προμήθεια μεταξύ του λιμανιού Tauranga της Νέας Ζηλανδίας και του απομονωμένου βρετανικού εδάφους του Pitcairn.

Μετά από βάρδια στο μηχανοστάσιο άντλησης καυσίμων, ένιωσε «ζεστός και ζαλισμένος», είπε ο γιος του. Βγήκε στο κατάστρωμα για να πάρει αέρα στις 04:00 το πρωί στις 16 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια έπεσε. Το πλήρωμα δεν ήξερε ότι ο άνδρας είχε πέσει στη θάλασσα και έτσι έπλευσε μακριά.

Αφού έδωσε μάχη για να κρατηθεί στην επιφάνεια, ο 52χρονος παρατήρησε ένα μαύρο στίγμα στον ορίζοντα και αποφάσισε να κολυμπήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η σημαδούρα δεν ήταν δεμένη σε βάρκα, ήταν απλά ένα κομμάτι σκουπιδιών στη θάλασσα», δήλωσε ο γιος του. Χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες στο πλήρωμα του πλοίου για να καταλάβει ότι ο μηχανικός τους έλειπε, οπότε ο καπετάνιος γύρισε πίσω το πλοίο.

Σύμφωνα με αναφορές, το πλήρωμα καθόρισε την κατά προσέγγιση τοποθεσία του κοιτάζοντας τα αρχεία καταγραφής του κ. Perevertilov, τα οποία έδειξαν πού ήταν το αεροσκάφος στις 4 π.μ. Οι συντεταγμένες του πλοίου ήταν περίπου 400 ναυτικά μίλια νότια των Αυστραλιανών Νήσων της Γαλλικής Πολυνησίας.

Μηνύματα κινδύνου στάλθηκαν στη συνέχεια και σε πλοία της περιοχής. Τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην αναζήτηση από την Ταϊτή και η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας μελέτησε τους ανέμους για να υπολογίσει πιθανά μοτίβα μετατόπισης. Ωστόσο ήταν το δικό του πλοίο αυτό που τον εντόπισε.

Όταν ο κ. Perevertilov είδε επιτέλους το πλοίο του στον ορίζοντα, κούνησε τα χέρια και φώναξε. Είναι αξιοσημείωτο ότι ένας από τους επιβάτες του πλοίου άκουσε την «αδύναμη, ανθρώπινη κραυγή».

Ένας παρατηρητής εντόπισε ένα υψωμένο χέρι και τελικά τράβηξε τον ναυτικό με ασφάλεια στο πλοίο.

«Η θέλησή του να επιβιώσει ήταν ισχυρή … Πιθανότατα θα είχε πνιγεί αμέσως, αλλά πάντα διατηρούσε τον εαυτό του σε φόρμα και υγιή και γι ‘αυτό νομίζω ότι κατάφερε να επιβιώσει», δήλωσε ο γιος του.
 

Διαβάστε ακόμα