Ελληνική Ακτοπλοΐα: Στο Μαξίμου το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ζητήσει ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ), Γιώργος Πατέρας, προκειμένου να ενταχθεί το μεγάλο project ανανέωσης του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου, συνολικής αξίας 4,5 δισ. ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, το Ναυτικό Επιμελητήριο ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «αργήσατε». Και αυτό παρά το γεγονός ότι η μεταβίβαση των φακέλων είχε γίνει από το υπουργείο Ναυτιλίας προς το υπουργείο Ανάπτυξης. Το σημείο κλειδί είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ναυπήγηση ενός πρώτου πράσινου πλοίου, για την ακτοπλοΐα, για το οποίο αναζητείται χρηματοδότηση. Και στη συνέχεια το πρόγραμμα αναμένεται να κατατεθεί στην Κομισιόν προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, για το τεράστιο αυτό project έχει δείξει ενδιαφέρον και η Ιταλία, η οποία ενδιαφέρεται να το «τρέξει». Σημειώνεται ότι η Ιταλία η οποία διαθέτει και την ισχυρότερη ναυπηγική βιομηχανία της Ευρώπης έχει δείξει ενδιαφέρον να «τρέξει» εκείνη το project προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη μετάβαση του ακτοπλοϊκού της στόλου στην «πράσινη» εποχή.

Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Πατέρας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρεί ότι το project αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί, αφού θα εξασφαλίσει τη σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα τις επόμενες δεκαετίες, ενώ παράλληλα θα τονώσει και τη παραναυτιλιακή δραστηριότητα στη χώρα μας. Κάτω μάλιστα υπό προϋποθέσεις, μέρος του έργου μπορεί να γίνει σε ελληνικά ναυπηγεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε ακόμα