Στο επίκεντρο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Ποντίκι» βρίσκεται ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.), Γιώργος Βάλλης, καθώς το όνομά του φέρεται να βρίσκεται στο παρασκήνιο των συζητήσεων για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων του νέου πολιτικού εγχειρήματος που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Β’ Πειραιά, περιοχή με την οποία ο Γιώργος Βάλλης διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, λόγω της επαγγελματικής και συνδικαλιστικής του δραστηριότητας στον χώρο της ναυτιλίας και του yachting.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Ποντίκι», το ενδιαφέρον γύρω από το πρόσωπό του ενισχύθηκε μετά την παρουσία του, την περασμένη Παρασκευή, στα γραφεία όπου πραγματοποιούνται οι προετοιμασίες για τον υπό ανακοίνωση πολιτικό φορέα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Το ίδιο δημοσίευμα, φέρεται να κάνει λόγο για επαφές του Γιώργου Βάλλη με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και για συνομιλία με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. έχει τα τελευταία χρόνια αναπτύξει έντονη δημόσια παρουσία, παρεμβαίνοντας σε ζητήματα που αφορούν τη ναυτιλία, το yachting, την ασφάλεια στη θάλασσα, τα πληρώματα και τη λειτουργία της θαλάσσιας τουριστικής δραστηριότητας.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ή επιβεβαιωμένη συμφωνία για υποψηφιότητα του Γιώργου Βάλλη. Ως εκ τούτου, η ενδεχόμενη κάθοδός του στον πολιτικό στίβο παραμένει, επί του παρόντος, σε επίπεδο πληροφοριών και πολιτικών συζητήσεων.
Η Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν τον Πρόεδρό της, καθώς μια πιθανή πολιτική του δραστηριοποίηση θα αποτελούσε μία νέα σελίδα στην έως σήμερα δημόσια και συνδικαλιστική του πορεία.
Δήλωση CptΓιώργου Βάλλη, Προέδρου Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.:
«Έλαβα γνώση του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Το Ποντίκι”, το οποίο αναφέρεται στο όνομά μου και σε ενδεχόμενη παρουσία μου στα ψηφοδέλτια του νέου πολιτικού εγχειρήματος που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.
Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω εξελίξεις ούτε να σχολιάσω πληροφορίες και σενάρια που αφορούν πολιτικές διεργασίες. Είναι γεγονός ότι υπήρξε επαφή και συζήτηση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία ή απόφαση σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου.
Εδώ και χρόνια υπηρετώ με συνέπεια τον χώρο των πληρωμάτων, της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, την ασφάλεια στη θάλασσα και την ανάπτυξη του yachting στη χώρα μας.
Εάν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο και επίσημο, θα τοποθετηθώ δημόσια με σαφήνεια και διαφάνεια.
Μέχρι τότε, παραμένω επικεντρωμένος στον θεσμικό μου ρόλο και στα ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους της θάλασσας και τον κλάδο που εκπροσωπώ.»















