Ελληνική εταιρεία σώζει το Μαυρίκιο από τεράστια οικολογική καταστροφή (Video)

Στις 26 Ιουλίου, το ιαπωνικών συμφερόντων πλοίο «MV Wakashio» προσέκρουσε σε κοραλλιογενή ύφαλο νότια του νησιού, που βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στο αρχιπέλαγος του Ινδικού ωκεανού.

Λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε η διαρροή του πετρελαίου που μετέφερε το πλοίο, με περίπου 1.000 τόνους να καταλήγουν στον ωκεανό, προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στη χώρα, της οποίας το 18,8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος προέρχεται από τον τουρισμό.

Το ναυτικό αυτό ατύχημα οδήγησε στη μόλυνση με μαζούτ ακτογραμμής 44 χιλιομέτρων και κατ’ επέκταση προκάλεσε την απώλεια ενός μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας που στηρίζονταν στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Η απορρύπανση της κοραλλιογενούς ακτής του Πουάντ ντ’ Εσνί αποτέλεσε μια δύσκολη αποστολή που κλήθηκε να φέρει εις πέρας o ελληνικός όμιλος Polyeco, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση αποβλήτων, μαζί με μια ακόμη, γαλλικών συμφερόντων, εταιρεία (Le Floch Dépollution).

Ο Αντιπρόεδρος και συνιδρυτής της Ελληνικής Polyeco μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για την σπουδαία αυτή προσπάθεια διάσωσης του περιβάλλοντος και της χώρας από την τεράστια αυτή καταστροφή .

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΕΡΤ
 

Διαβάστε ακόμα