Εμπλοκή αγκυρών στο λιμάνι του Ηρακλείου

asvira_

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για περιστατικό εμπλοκής των αγκυρών του Φ/Γ “ASVIRA” σημαίας Μάλτας και του Φ/Γ-Ο/Γ “ΤΑΛΩΣ” Ν.Π. 10899 στο λιμένα Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, το “ASVIRA” κατά τη διαδικασία απόπλου του, ενέπλεξε την αριστερή του άγκυρα με την δεξιά άγκυρα του αγκυροβολημένου “ΤΑΛΩΣ” και στη συνέχεια προσέκρουσε στον προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκδορές στα έξαλα του πρυμναίου μέρους του σε τρία (03) σημεία, ενός μέτρου το καθένα. Ιδιώτης δύτη που πραγματοποίησε έλεγχο στα ανωτέρω πλοία διαπίστωσε την εμπλοκή των αγκυρών. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια απεμπλοκής των αγκυρών με ιδία μέσα των ανωτέρω πλοίων με αρνητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το “ΤΑΛΩΣ” είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πειραιά – Ρέθυμνο -Πειραιά και μετέφερε 36 Φ/Γ οχήματα, ενώ το “ASVIRA” επρόκειτο να αποπλεύσει για λιμένα Ρουμανίας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι ελέγχου και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης για το “ASVIRA” και βεβαιωτικό αξιοπλοΐας για το “ΤΑΛΩΣ”.

Διαβάστε ακόμα