Εμπορικός κόμβος LNG η Σιγκαπούρη μέχρι το 2018

emporikos_komvos_lng_h_sigapouri_mexri_to_2018_

Η πολιτική ουδετερότητας της Σιγκαπούρης και το αγγλόφωνο εργατικό δυναμικό της θα βοηθήσουν την πόλη-κράτος να γίνει ένας ασιατικός κόμβος για την εμπορία LNG, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

“Η Σιγκαπούρη θα γίνει ένα κομβικό σημείο εμπορίας LNG μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια” δηλώνει ο Seah Moon Μινγκ, πρόεδρος της κυβερνητικής υπηρεσίας προώθησης του εμπορίου της Σιγκαπούρης, σε συνέντευξή του στις 2 Απριλίου. Προσθέτει ότι η θέση της Σιγκαπούρης, το χρηματοπιστωτικό και το δικαστικό της σύστημα θα ενισχύσουν τις πιθανότητές της να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο.

Η Σιγκαπούρη, το πετρέλαιο-εμπορικό κέντρο της Ασίας, έχει δαπανήσει 1,4 δις δολαρίων για τον πρώτο της τερματικό σταθμό LNG. Η Ασία έχει υπερκεράσει την Ευρώπη ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 46% του παγκόσμιου εμπορίου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, ο οποίος διαβλέπει στη Σιγκαπούρη το καλύτερο σημείο για την τοποθέτηση ενός εμπορικού κόμβου υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η χώρα έχει το μοναδικό τερματικό σταθμό LNG στην Ασία, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αποθηκεύουν αέριο κατά τη διάρκεια περιόδων χαμηλής κατανάλωσης, για να το πουλήσουν αργότερα κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζήτησης. Είναι, τέλος, η μεγαλύτερη εγκατάσταση υποδοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας, με χωρητικότητα 6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως.

Διαβάστε ακόμα