Ένα βήμα πριν την απομόνωση…

aqua_jewel_aktoploia_ena_bhma_prin_tin_apomonwsi_

Χωρίς ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες κινδυνεύουν να μείνουν τα νησιά των Κυκλάδων από αύριο κιόλας. Είναι γνωστό ότι το μοναδικό πλοίο που εκτελεί «εσωτερικά» κυκλαδικά δρομολόγια αυτή την περίοδο είναι το Aqua Jewel της Nel Lines, καθώς το Aqua Spirit έχει αποσυρθεί για να κάνει την ετήσια συντήρησή του.

Ωστόσο, οι ναυτικοί είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες, η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και ετοιμάζονται για επίσχεση εργασίας. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Λαύριο και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην εκτελέσει το δρομολόγιο της Δευτέρας, καθώς η επίσχεση εργασίας μπορεί να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Όμως, ακόμη και να εκτελεστούν κανονικά τα δρομολόγια των επόμενων ημερών, το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των ναυτικών είναι υπαρκτό και εφόσον δε δοθεί λύση από την εταιρία, τότε είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Nel έχει μπει σε καθεστώς οικονομικής αναθάρρησης, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Σε περίπτωση που οι ναυτικοί του πλοίου ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, αυτόματα θα διακοπούν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και θα αποκοπούν πολλά νησιά του νομού – ειδικά τα μικρότερα – γνωρίζοντας καταστάσεις απόλυτης απομόνωσης.

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα