Ένα ψάρι αξίας 7,4 εκατομμυρίων γεν!

tuna_psari_axias_7.4_ekat._

Στην τιμή των 7,4 εκατομμυρίων γεν (70.300 δολάρια) πωλήθηκε στην πρώτη δημοπρασία για το νέο έτος ένας μεγάλος τόνος που πιάστηκε στα νερά Όμα ένα από τα πιο γνωστά αλιευτικά πεδία του συγκεκριμένου είδους ψαριών στην Ιαπωνία, το οποίο βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του κύριου νησιού της χώρας, Χόνσου.

Το ψάρι βάρους 230 κιλών, αξίας 32.000 γεν ανά κιλό πουλήθηκε στην ψαραγορά Τσουκίγι στο Τόκιο και έπιασε πολύ χαμηλότερη από την τιμή ρεκόρ των 155,4 εκατομμυρίων γιεν που πουλήθηκε αντίστοιχος τόνος πριν από ένα χρόνο. Αιτία της πολύ χαμηλής τιμής η αύξηση της προμήθειας σε ψάρια λόγω προφανώς της υπεραλίευσης.

Το ψάρι πωλήθηκε σε μια από τις πιο μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων σούσι της Ιαπωνίας. «Θέλουμε οι πελάτες μας να τρώνε ( τόνο) όσο μπορούν. Και ελπίζουμε ότι η οικονομία θα πάρει τα πάνω της» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Κιγιόσι Κιμούρα ο οποίος αγόρασε το πιο ακριβό τόνο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη παραδοσιακή δημοπρασία της ψαραγοράς του Τόκιο.

Οι Ιάπωνες είναι οι πιο μεγάλοι καταναλωτές τόνου στον κόσμο και η υπεραλίευση στα ιαπωνικά νερά του συγκεκριμένου είδους ψαριού έχει επικριθεί διεθνώς.

newsit.gr

Διαβάστε ακόμα