Ένα σούπερ γιοτ με διαστάσεις τάνκερ (Photos)

Μια αυστριακή εταιρεία σχεδιασμού γιοτ παρουσίασε μια νέα πρόταση για σούπερ γιοτ για υπέρ- πλούσιους που βασίζεται στο μέγεθος και το σχήμα ενός σύγχρονου Suezmax πετρελαιοφόρου.

Το νέο μοντέλο γιοτ, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία “MOTION Code: BLUE” και ονομάζεται “Imara”, θα φτάνει το εντυπωσιακό μήκος των 280 μέτρων με ένα σχήμα κύτους με βάση τις διαστάσεις ενός τάνκερ Suezmax. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, αυτό καθιστά τον σχεδιασμό τη μεγαλύτερη σύλληψη για γιοτ στον κόσμο.

souper-giot-me-diastaseis-tanker1

Τα Suezmax μπορούν να μεταφέρουν τυπικά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου και είναι γνωστά επειδή είναι τα μεγαλύτερα πετρελαιοφόρα που μπορούν να διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ πλήρως φορτωμένα. Σε χωρητικότητα 160.000 dwt, τα Suezmax μπορούν επίσης να κάψουν 30 – 60 και παραπάνω τόνους καυσίμου την ημέρα, αν και οποιαδήποτε σούπερ γιοτ αυτού του μεγέθους και πεδίου σίγουρα ποτέ δεν θα φορτωνόταν μέχρι την ίδια ίσαλο γραμμή όπως ένα φορτωμένο πετρελαιοφόρο με τις ίδιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό κείμενο που συνοδεύει το σκεπτικό στο περιοδικό Charter World, το Imara συνοδεύεται απ’ όλα τα στολίδια και τα παιχνίδια που θα περιμένατε από ένα σύγχρονης αντίληψη σούπερ-γιοτ που αξίζει τον μεγαλύτερο τίτλο του κόσμου, αλλά και με κάποια ακόμη έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως μια τετραώροφη κλειστή πίστα σκι με τη δική της σουίτα (après lodge) αυστριακής θεματολογίας.

souper-giot-me-diastaseis-tanker2

Ο βασισμένος σε τάνκερ σχεδιασμός μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος ως τώρα από την κίνηση MOTION Code: BLUE, αλλά ένας πιο “άγριος” σχεδιασμός βρίσκεται επίσης προς συζήτηση. Η εταιρεία, παρουσίασε την ίδια στιγμή κι ένα 115 μέτρων ιδιωτικό υποβρύχιο σούπερ γιοτ που ονομάζεται “Migaloo”.

souper-giot-me-diastaseis-tanker

Διαβάστε ακόμα