Ένας νεκρός-πέντε τραυματίες από έκρηξη σε τάνκερ

Heung_A_Pioneer
Ένας ναυτικός σκοτώθηκε, άλλοι πέντε τραυματίστηκαν μετά από μια πυρκαγιά που προκάλεσε έκρηξη σε ένα πλοίο μεταφοράς χημικών προϊόντων, το Heung-A της Pioneer. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 22:00 (ώρα Κουάλα Λουμπούρ) στις 18 Απριλίου, λίγο μετά την αποχώρηση του πλοίου από το Πενάνγκ της Μαλαισίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του λιμανιού της Penang Port Sdn Bhd (PSSB) Rosihan Adi Baharuddin ανέφερε ότι ελήφθη ένα σήμα κινδύνου από το πλοίο το βράδυ της Δευτέρας σύμφωνα με το οποίο είχε συμβεί μια έκρηξη εν πλω και ότι χρειάζονταν ιατρική βοήθεια.

Είπε ότι εκείνη την στιγμή, το πλοίο ήταν ακόμα στο Tanjung Dawai, το οποίο ήταν δύο ώρες μακριά από το λιμάνι του Seberang Perai.

“Μόλις λάβαμε το σήμα, ειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές, και συγκεκριμένα το Τμήμα Πυρόσβεσης και Διάσωσης, το Νοσοκομείο Seberang Jaya, το Αστυνομικό Τμήμα Butterworth και την Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας (JPAM) να συγκεντρωθούν και να είναι σε ετοιμότητα για να περιμένουν την άφιξη του πλοίου που ήταν ακόμη περίπου 45 λεπτά μακρυά”, δήλωσε νωρίτερα χθες.

Είπε ότι το πλοίο έφθασε γύρω στα μεσάνυχτα και ο καπετάνιος του πλοίου τον ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά είχε προέλθει από το κέντρο του καταστρώματος του πλοίου.

“Κατά την άφιξη, τα ιατρικά στελέχη επιβιβάστηκαν στο πλοίο για να ελέγξουν την έκταση των τραυματισμών και επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός μέλος του πληρώματος”, είπε, προσθέτοντας ότι οι πέντε τραυματίες ναυτικοί (από Κορέα και Μιανμάρ) στάλθηκαν στο το νοσοκομείο Seberang Jaya για νοσηλεία. Η κατάσταση τους φέρεται να είναι σταθερή.

Ο Rosihan δήλωσε ότι η αιτία της πυρκαγιάς αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις αρχές και δεν υπήρχαν διαταραχές στη λειτουργία του λιμένα.

Διαβάστε ακόμα