Ένας τραυματίας, τέσσερις ναυτικοί όμηροι από πειρατεία στη Μαλαισία

peiratiki_epithesi_Ένας ναυτικός πυροβολήθηκε και τέσσερις απήχθησαν από ένα ρυμουλκό και μια φορτηγίδα με σημαία Ινδονησίας στις 15 Απριλίου στα διεθνή ύδατα μεταξύ της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας.

Το τραυματισμένο μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε στη Μαλαισία για θεραπεία και φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση.

Τα δύο πλοία που εμπλέκονται στο περιστατικό, που συνέβη τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 15/04, ήταν καθ ‘οδόν από το Cebu των Φιλιππίνων για το Ταρακάν της Ινδονησίας.

Τα πλοία, τα οποία προσδιορίζονται ως το ρυμουλκό πλοίο Henry και η φορτηγίδα Cristi, μετέφεραν συνολικά δέκα μέλη του πληρώματος κατά τη στιγμή του συμβάντος.

Τα πέντε υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν πάνω στα δύο πλοία μεταφέρθηκαν από τη μαλαισιανή Ακτοφυλακή στο λιμάνι του Lahad Datu στη Μαλαισία.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση πειρατών σε ένα ινδονησιακό ρυμουλκό στην περιοχή.

Στις 26 Μαρτίου το ινδονησιακό ρυμουλκό Brahma 12 και η φορτηγίδα Anand 12 είχαν καταληφθεί από πειρατές στα νερά των Φιλιππίνων, ενώ ήταν στο δρόμο τους από το Sungai Puting, στο Νότια Καλιμαντάν (Βόρνεο) προς το Batangas, στις Νότια Φιλιππίνες.

Το Brahma 12 απελευθερώθηκε αμέσως μετά, όμως, 10 μέλη του πληρώματος των πλοίων εξακολουθούν να κρατούνται από τους πειρατές, με την τύχη τους να παραμένει άγνωστη.

Σε ένα άλλο περιστατικό, τέσσερις Μαλαισιανοί ναυτικοί είχαν απαχθεί από το ρυμουλκό Massive 6 στ’ ανοιχτά του Pulau Sipadan, στο Sabah της Μαλαισίας, την 1η Απριλίου από οκτώ ένοπλους πειρατές.

Το υπό ομηρία ρυμουλκό επεστράφη στον ιδιοκτήτη του, την Highline Shipping Sdn. Bhd στις 12 Απριλίου, ενώ τα μέλη του πληρώματος φέρεται να εξακολουθούν να κρατούνται σε αιχμαλωσία από τους πειρατές, που πιστεύεται ότι είναι Φιλιππινέζοι μουσουλμάνοι μαχητές, μέλη της ομάδας Abu Sayyaf.

Διαβάστε ακόμα