Πειραιάς
34°C

Εντοπίστηκε παγόβουνο ύψους 25 ορόφων! – Mέχρι και οι τοπικές καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί

Δημοσιεύθηκε στις

19/08/2023

από

Ένα παγόβουνο τόσο τεράστιο όσο ένα 25οροφο κτήριο εντόπισαν τα μέλη του πληρώματος του HMCS Harry DeWolf αυτή την εβδομάδα.

Το εκπαιδευτικό σκάφος πλέει βόρεια προς το Nanook, εκτελώντας μια αμυντική εκπαιδευτική άσκηση στην Αρκτική.

Τα μέλη του πληρώματος του σκάφους παρατήρησαν το παγόβουνο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων!

Ήταν τόσο γιγαντιαίο που είχε δημιουργηθεί και ένα μικρό τοπικό σύστημα καιρού στην κορυφή, εξήγησε ο Cmdr του ναυτικού Guillaume Côté, ο οποιος είναι ο διοικητής του HMCS Harry DeWolf.

Η υγρασία που υπήρχε στον αέρα και το ψύχος από το παγόβουνο, ήταν η αιτία να δημιουργηθεί και ένα σύννεφο στην κορυφή του.

Η πρώτη στάση του σκάφους θα είναι το Iqaluit, αλλά θα εξερευνήσει άλλα μέρη της αρκτικής ζώνης. Θα είναι μέρος των εκπαιδευτικών ασκήσεων μαζί με άλλα συμμαχικά σκάφη. Υπάρχουν σκάφη από το Πολεμικό Ναυτικό και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Côté, από στρατιωτική άποψη, η καναδική Αρκτική ζώνη δεν είναι μια περιοχή όπου έχουν μεγάλη εμπειρία, εκτός από τα τελευταία χρόνια.

Μαζί με τα στρατιωτικά μέλη, στο σκαφος υπάρχει Επισης και μια ομάδα επιστημόνων.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C