Επιχείρηση διάσωσης στην Τασμανία από το ελληνικό πλοίο Ionic Artemis

Σε επιχείρηση διάσωσης στη μακρινή θάλασσα της Τασμανίας συμμετείχε με καταλυτικό ρόλο το ελληνικό πλοίο Ionic Artemis της Ionic Shipping.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης (RCC) της Αυστραλίας ζήτησε από το Ionic Artemis να βοηθήσει ένα ιστιοφόρο μήκους 14 μέτρων που βρισκόταν σε κίνδυνο στη μέση της Θάλασσας της Τασμανίας μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Το πλοίο ανταποκρίθηκε άμεσα και 12 ώρες αργότερα κατέπλευσε στη θέση του και του ζητήθηκε να μείνει κοντά στο ιστιοπλοϊκό σκάφος, διατηρώντας επικοινωνία με τους επιβαίνοντες μέχρι την άφιξη του Λιμενικού σκάφους Nemesis. Κατά την άφιξη των τοπικών αρχών, το RCC ευχαρίστησε τον Πλοίαρχο και το πλήρωμά του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Το Ionic Artemis συνεχίζει το ταξίδι του.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του Ionic Artemis για την καλή δουλειά» είναι το μήνυμα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η Ionic Shipping συμφερόντων είναι της οικογένειας Σαρακάκη με επικεφαλής τον Δημήτρη-Φρανκ Σαρακάκη. Πρόσφατα διακρίθηκε με το Βραβείο Ευκράντη 2021 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας.

Η Ionic ιδρύθηκε το 2009 από τον Δημήτρη-Φρανκ Σαρακάκη και επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση ενός διαφοροποιημένου στόλου δεξαμενόπλοιων και bulk carriers. Η εταιρεία εξελίσσεται και κάνει την υπέρβαση, παρουσιάζοντας ένα προφίλ δημιουργικό και δραστήριο, ειδικά στον κυβερνοχώρο.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα