Έσπασε ο κάβος του «Sheyang» [pics]

sheyang_espasan_oi_kaboi_

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην Σύρο από το βράδυ της Τρίτης προκάλεσαν ατύχημα, αφού έσπασαν τα σχοινιά με τα οποία ήταν δεμένο το μικρό φορτηγό πλοίο Sheyang. Πρόκειται για το πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και βρίσκεται κατασχεμένο και ελλιμενισμένο από τον περασμένο Μάρτιο σε ντόκο στην περιοχή Καρνάγιο.

Από τη μανία των ανέμων, νωρίς το πρωί της Τετάρτης έσπασε ο μπροστινός κάβος του Sheyang με συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος να παρασυρθεί το πλοίο κάτι το οποίο ευτυχώς δε συνέβη.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σύρου που αμέσως ανέλαβε δράση. Στην επιχείρηση την οποία συντόνισε ο ίδιος ο Λιμενάρχης Νικόλαος Σκευοφύλακας, συμμετείχε ρυμουλκό του Νεωρίου με το πλήρωμά του, οι καβοδέτες του νησιού με σκάφος, καθώς και σχολή υποβρύχιας κατάδυσης.

Με τη συνδρομή όλων των παραπάνω, το πλοίο επανήλθε στην αρχική θέση πρόσδεσης χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Επίσης τοποθετήθηκαν καινούργια σχοινιά ούτως ώστε το πλοίο να παραμείνει δεμένο με μεγαλύτερη ασφάλεια.

sheyang_espasan_oi_kaboi_1_ sheyang_espasan_oi_kaboi_2_ sheyang_espasan_oi_kaboi_3_

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα