Έτοιμο να «ντεμπουτάρει» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της ιστορίας! (video)

Η νέα ναυαρχίδα της Royal Caribbean, το Icon of the Seas, ολοκλήρωσε με τις τελευταίες θαλάσσιες δοκιμές, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο πριν από το παρθενικό του ταξίδι τον Ιανουάριο του 2024.

Το πλοίο -το οποίο αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο- αναχώρησε από το ναυπηγείο Meyer Turku στο Turku της Φινλανδίας.

Όλα τα συστήματα το πλοίου δοκιμάστηκαν ενδελεχώς και πολύ αυστηρά.

Ενώ τα περισσότερα από τα πλοία εισάγουν το καύσιμο LNG ως βιώσιμη επιλογή, το Icon of the Seas έγραψε ιστορία χρησιμοποιώντας το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) ως κύρια πηγή καυσίμου για πρώτη φορά!

Είναι ένα σημαντικό βήμα προς πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια κρουαζιέρας.

Το Icon of the Seas έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για τη μείωση των εκπομπών, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα και θα βοηθήσει στην αναστροφή της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Έχει μήκος 365 μέτρα και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 7.000 επιβάτες σε 18 καταστρώματα.

Η πρωτοβουλία που πάρθηκε για την κατασκευή του είχε κύριο μέλημα να είναι ένα πλοίο διαφορετικό και μοναδικό από τα υπόλοιπα και να συμβάλει στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες καυσίμων.

Το Icon of the Seas πρόκειται να αναχωρήσει για το πρώτο του ταξίδι από το Μαϊάμι στις 27 Ιανουαρίου 2024.

Οι ετήσιες κρουαζιέρες του θα είναι από την Ανατολική και τη Δυτική Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο ιδιωτικό νησί της Royal Caribbean, «Perfect Day at CocoCay».

Το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο θα προσφέρει επίσης υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως ένα υδάτινο πάρκο με έξι νεροτσουλήθρες, επτά πισίνες και ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, προσφέροντας στους επισκέπτες κορυφαία φιλοξενία.

Διαβάστε ακόμα