Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS»

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ – Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου από λιμένα Καβάλας για λιμένα Μύρινας δεν εκτελέστηκε λόγω εμπλοκής ανεφοδιασμού με καύσιμα, κατά δήλωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας διενεργείται προανάκριση, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, ότι κατά τον πλου του εγκεκριμένου δρομολογίου του από το λιμάνι της Ζακύνθου προς τους λιμένες της Κεφαλλονιάς-Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και Μπάρι Ιταλίας, υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και συνέχισε το δρομολόγιό του με μειωμένη ταχύτητα.

Το «EUROPEAN EXPRESS», στο οποίο επέβαιναν 396 επιβάτες, 62 Ι.Χ.Ε. και 01 Δ/Κ, κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με καθυστέρηση 2 ωρών και 45 λεπτών. Μετά τον κατάπλου του παρέλαβε 116 επιβάτες, 17 Φ.Γ, 21 Ι.Χ.Ε. και 01 Δ/Κ, οι οποίοι είχαν τελικό προορισμό την Ιταλία και παρέμειναν εντός του πλοίου, ενώ όσοι εκ των επιβατών επιθυμούσαν προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του «EUROPEAN EXPRESS», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγ. Κήρυκο για Καρλόβασι – Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα, δεν είναι δυνατό να προσεγγίσει το λιμάνι του Καρλοβασίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και συνεχίζει το δρομολόγιο του για το επόμενο λιμένα κατάπλου την Χίο.

Στον λιμένα Καρλοβασίου ανέμεναν 55 επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ στο πλοίο 13 επιβάτες ανέμεναν για αποβίβαση.

hcg.gr

Διαβάστε ακόμα