Ευχές της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ για το νέο έτος του 2016

5348_snowΗ Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με αφορμή την νέα χρονιά το 2016 εύχεται στα μέλη, στον κλάδο, ευρύτερα στον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας καλές γιορτές με υγεία, ειρήνη και πρόοδο.

Ειδικότερα στους συναδέλφους που ταξιδεύουν ευχόμαστε γαλήνιες και ήρεμες θάλασσες και καλή επιστροφή στην χώρα μας και στις οικογένειές τους.

Παίρνοντας υπόψη τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο λαός και οι εργαζόμενοι, οι ευχές για να έχουν πραγματικό αντίκρισμα και ουσιαστικό περιεχόμενο δεν μπορούν να στηρίζονται στις ψεύτικες υποσχέσεις του αστικού και μικροαστικού πολιτικού προσωπικού οι οποίοι από κοινού με τους αδίστακτους τοκογλύφους δανειστές (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) έχουν οδηγήσει την χώρα σε αποικία χρέους και στις ουσία όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 αποτελούν νεοαποικιακές διοικήσεις που ελέγχονται, υποκλίνονται και εκτελούν πιστά το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού και των σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών τους.

Οι προσδοκίες για καλύτερες μέρες και για την ανατροπή αυτής της κοινωνικής κατάστασης βαρβαρότητας βρίσκονται στα χέρια της εργατικής τάξης, των κινημάτων αντίστασης όπως είναι το εργατικό ταξικό κίνημα, όπως είναι οι δυνάμεις της ανατρεπτικής και κομμουνιστικής αριστεράς. Η πραγματική ελπίδα και προοπτική βρίσκεται στους μαζικούς ενωτικούς και ταξικούς αγώνες για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών που οδηγούν μια κάστα κεφαλαιοκρατών να γιγαντώνουν τον πλούτο τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού.

Η ΠΕΝΕΝ πιστή στις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος δεσμεύεται και την χρονιά του 2016 ότι θα συνεχίσει με την ίδια πίστη τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο, τον Ναυτεργατικό κόσμο, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης και πορείας της χώρας που δεν θα υπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων της οικονομικής ολιγαρχίας αλλά αυτά των πολλών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και γενικότερα των μικρών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε σε συστράτευση και κοινή πορεία – δράση και αντίσταση τον λαό ώστε να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική εξέλιξη.

Για την ΠΕΝΕΝ

                                             Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

                            Νταλακογεώργος Αντώνης                                                 Κροκίδης Νικόλαος

Διαβάστε ακόμα