Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο κρουαζιερόπλοιο Ovation of the Seas

Άλλο ένα κρούσμα μαζικής γαστρεντερίτιδας χτύπησε επιβάτες κρουαζιερόπλοιου. Σχεδόν 200 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ovation of the Seas, ιδιοκτησίας της Royal Caribbean International εμφάνισαν γαστρεντερικές ασθένειες κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας δύο εβδομάδων.

Η εταιρεία ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας αναφέρθησαν συνολικά 195 περιπτώσεις γαστρονομίας – αντιπροσωπεύοντας το 3,35% των φιλοξενουμένων και του πληρώματος επί του πλοίου.

Το κατασκευής 2016 κρουαζιερόπλοιο έφθασε σήμερα στο Χόμπαρτ, πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους της Αυστραλίας της Τασμανίας, όπου οι τοπικές υγειονομικές αρχές έσπευσαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με το Τασμανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών δεν παρατηρήθηκαν παρατυπίες ως προς τα ιατρικά πρωτόκολλα.

“Δεν είναι ασυνήθιστο για τα πλοία που μεταφέρουν πολλούς επιβάτες και πλήρωμα – σε αυτή την περίπτωση περισσότερους από 5.000 – να σημειωθεί ένα επίπεδο ασθένειας πολύ παρόμοιο με εκείνο του κανονικού πληθυσμού”, δήλωσε ο διευθυντής του συστήματος δημόσιας υγείας της Τασμανίας, Δρ Μάρκ Μπίττς.

Ο Veitch πρόσθεσε ότι συνολικά πέντε επιβάτες έλαβαν θεραπεία στο νοσοκομείο Royal Hobart.

Η Royal Caribbean δήλωσε ότι κατά την άφιξή του στο λιμάνι του Σίδνεϊ, το πλοίο και ο τερματικός σταθμός θα “απολυμανθούν και καθαριστούν πλήρως για να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην επιβίβαση για νέους επισκέπτες”.

Το πλοίο, που μετέφερε 5.824 επιβάτες και πλήρωμα, αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη στις 23 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα