Φήμες ότι ακυρώθηκε πώληση ενός cape στην Marmaras Navigation

cape_size_vesselΜια πώληση νεότευκτου cape πλοίου από το Νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Sungdong για την οποία έχουν ακουστεί πολλά τα τελευταία χρόνια φέρεται, σύμφωνα με κάποιες ειδησεογραφικές πηγές, να έχει ακυρωθεί, αν και η ελληνική εταιρεία Marmaras Navigation διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες

Το χωρητικότητας 180.000 dwt Maria D -πιο γνωστό στους ναυλομεσιτικούς κύκλους ως H1202, αναφέρθηκε να πωλείται στα μέσα Νοεμβρίου για λίγο κάτω από 40 εκατομμύρια δολάρια. Η διαδικτυακή πύλη VesselsValue.com εκτιμά ότι το πλοίο τώρα αξίζει περίπου 34 εκατ. Δολάρια.

Το πλοίο ανήκει σε μια σειρά πλοίων που είχαν αρχικά παραγγελθεί από την Marmaras Navigation το 2013, στην τιμή των 46,5 εκατ. δολαρίων έκαστο. Από τότε, για τα πλοία αυτά έχει γίνει πολύς λόγος. Η αντιμετωπίζουσα οικονομικά προβλήματα Sungdong βρέθηκε να αλλάζει ιδιοκτήτη έβγαλε προς πώληση τρία capes, συμπεριλαμβανόμενου του Maria D. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς υπήρξε μια διαφωνία μεταξύ της Marmaras και της Sungdong για τα τρία φορτηγά πλοία,.

Ένας αξιωματούχος της Marmaras δήλωσε πάντως ότι το Maria D θα παραδοθεί στην ελληνική εταιρεία σύντομα μαζί με ένα ακόμα πλοίο.

Διαβάστε ακόμα