Φωτιά σε containership της MSC ανοιχτά της Σρι Λάνκα (photos)

Φωτιά ξέσπασε την Τρίτη στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Daniela (χωρητικότητας 13.798 teu), το οποίο ανήκει στην Mediterranean Shipping Company.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον αποθηκευτικό χώρο του πλοίου όταν αυτό βρισκόταν περίπου 120 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Οι προσπάθειες πυρόσβεσης συνεχίστηκαν την Τετάρτη καθώς το πλοίο πλησίαζε την ακτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 22 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και δεν διέτρεξαν κίνδυνο.

Η MSC επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η φωτιά καταπολεμήθηκε επιτυχώς και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς.

“Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τις τοπικές αρχές για τον ελλιμενισμό του πλοίου. Όταν εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πλοίου, θα ξεκινήσει η επίσημη έρευνα για τα αίτια της φωτιάς. Η έκταση των ζημιών στο πλοίο και το φορτίο του δεν μπορεί να εκτιμηθεί μέχρι να ελλιμενιστεί και να επιθεωρηθεί λεπτομερώς”, ανακοίνωσε η MSC.

H Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας και μια σειρά από μικρότερα εμπορικά σκάφη και ρυμουλκά συμμετείχαν από κοινού στην επιχείρηση διάσωσης.

Το 2008 το MSC Daniela κατείχε προσωρινά τον τίτλο του μεγαλύτερου containership στον κόσμο βάσει χωρητικότητας. Το πλοίο έχει συνολικό μήκος 366 μέτρα, πλάτος 51 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει έως και 14.000 εμπορευματοκιβώτια.

Διαβάστε ακόμα