ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιγαντιαίο κύμα ύψους 22,7 μέτρων καταγράφηκε στα ανοικτά της Βόρειας Καλιφόρνιας!

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία τεράστιων κυμάτων, τα οποία σε τέτοιο ύψος είναι σπάνια.

Τα ύψη των κυμάτων καταγράφηκαν από έναν σημαντήρα πληροφοριών για τις παράκτιες ζώνες που βρίσκεται στο ακρωτήριο Mendocino στη βόρεια Καλιφόρνια στις 27 Νοεμβρίου, καθώς πλησίασε η ισχυρή καταιγίδα του Ειρηνικού στην περιοχή της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρήθηκε ένα κύμα να είναι 22,7 μέτρα ψηλό!

Στην περιοχή υπήρχαν κύματα με ύψος 13 μέτρα, τα οποία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το 2016, μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συγκλήθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό είπε ότι ένα κύμα 19 μέτρων μετρήθηκε από έναν σημαντήρα στον βόρειο Ατλαντικό, κάτι το οποίο είναι και το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους κύματος. Το 2017, ένα σύστημα χαμηλής πίεσης στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό παρατηρήθηκε μέσω του δορυφόρου να παράγει σημαντικά ύψη κύματος 17,6 μέτρων. Γενικά, τα κύματα αυτού του μεγέθους μετριούνται τυπικά με δορυφόρους, αντί για επιφανειακούς σημαντήρες.