ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η Attica Group αγοράζει το μερίδιο του ομίλου Grimaldi στην Hellenic Seaways

Συμφωνία με την ιταλική ναυτιλιακή εταιρία Grimaldi Group έκλεισε η ελληνική ναυτιλιακή Attica Holdings, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που κατέχει η θυγατρική της Μινωικές Γραμμές στην Hellenic Seaways.

Ειδικότερα, η Attica Group θα αποκτήσει 37,6 εκατομμύρια μετοχές που κατείχαν οι Μινωικές Γραμμές, που αντιπροσωπεύει το 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου Hellenic Seaways. Το ποσό που θα εξοικονομήσει η Minoan Lines ανέρχεται σε 78,5 εκατομμύρια ευρώ (91,3 εκατομμύρια δολάρια).

Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης ότι η θυγατρική του Ομίλου Grimaldi θα αγοράσει το Ro-Pax πλοίο Superfast XII έναντι 74,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Minoan Lines θα αγοράσει το καταμαράν Highspeed 7 για 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία με τις Μινωικές Γραμμές υπόκειται για να υλοποιηθεί στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και στη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Η Attica Group έχει ήδη συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς να αποκτήσει το 50,3% των μετόχων της και των μειοψηφούντων μετόχων στην Hellenic Seaways. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η εταιρεία θα κατέχει συνολικά ποσοστό συμμετοχής 98,83% στην Hellenic Seaways.

Οι Μινωικές Γραµµές από την πλευρά τους εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο.