Η Attica Group αγοράζει το μερίδιο του ομίλου Grimaldi στην Hellenic Seaways

Συμφωνία με την ιταλική ναυτιλιακή εταιρία Grimaldi Group έκλεισε η ελληνική ναυτιλιακή Attica Holdings, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που κατέχει η θυγατρική της Μινωικές Γραμμές στην Hellenic Seaways.

Ειδικότερα, η Attica Group θα αποκτήσει 37,6 εκατομμύρια μετοχές που κατείχαν οι Μινωικές Γραμμές, που αντιπροσωπεύει το 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου Hellenic Seaways. Το ποσό που θα εξοικονομήσει η Minoan Lines ανέρχεται σε 78,5 εκατομμύρια ευρώ (91,3 εκατομμύρια δολάρια).

Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης ότι η θυγατρική του Ομίλου Grimaldi θα αγοράσει το Ro-Pax πλοίο Superfast XII έναντι 74,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η Minoan Lines θα αγοράσει το καταμαράν Highspeed 7 για 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η συμφωνία με τις Μινωικές Γραμμές υπόκειται για να υλοποιηθεί στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και στη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Η Attica Group έχει ήδη συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς να αποκτήσει το 50,3% των μετόχων της και των μειοψηφούντων μετόχων στην Hellenic Seaways. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η εταιρεία θα κατέχει συνολικά ποσοστό συμμετοχής 98,83% στην Hellenic Seaways.

Οι Μινωικές Γραµµές από την πλευρά τους εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο.

Διαβάστε ακόμα