Η Euronav πραγματοποίησε εικονικής πραγματικότητας ονοματοδοσία σε δύο πλοία της

Η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav με έδρα την Αμβέρσα πραγματοποίησε την πρώτη εικονικής τελετή ονοματοδοσίας για τα δύο νέα VLCC εν μέσω της ασυνήθιστης κατάστασης που έχει προκληθεί από την πανδημία του COVID-19.

Η τελετή ονομασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί και μεταδόθηκε ταυτόχρονα στο Βέλγιο και την Κορέα. Τα πλοία, με την ονομασία DELOS και DIODORUS, είναι τα πρώτα δύο από τα τέσσερα αδελφά VLCC τύπου ECO που θα ενταχθούν στο στόλο της Euronav το 2021.

Όλα τα πλόια μήκους 336 μέτρων, κατασκευασμένα στο ναυπηγείο DSME της Νότιας Κορέας, είναι εξοπλισμένα με scrubber και BWTS. Οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας έχουν αυξήσει την ψηφιοποίηση και έχουν ωθήσει τις ναυτιλιακές να υιοθετήσουν την εικονική πραγματικότητα στην λειτουργικότητα τους.

Καθώς οι παραδοσιακές τελετές ονοματοδοσίαςδεν είναι δυνατές στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαδικτυακές ζωντανές μεταδόσεις έχουν αποδειχθεί ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η Wallenius Wilhelmsen πραγματοποίησε με επιτυχία την ονοματοδοσία του οχηματαγωγού Tannhauser μέσω διαδικτύου .

Τον Νοέμβριο, ο Όμιλος DEME πραγματοποίησε την πρώτη τους εικονικής πραγματικότητας τελετή ονοματοθεσίας για τους βυθοκόρους επόμενης γενιάς «Meuse River» και «Bonny River». Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η εικονική περιήγηση 360 ° επί των πλοίων την οποία φιλοξένησαν οι πλοίαρχοι και το πλήρωμα του DEME.

Διαβάστε ακόμα