Η Νορβηγική Odfjell δεσμεύεται για πλοία μηδενικών εκπομπών έως το 2050

Ο Νορβηγός ιδιοκτήτης Odfjell ανακοίνωσε τους περιβαλλοντικούς στόχους του, με πρώτο τη μείωση της έντασης του άνθρακα κατά 50% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008 και έναν στόλο ουδέτερο για το κλίμα από το 2050. Και οι δύο στόχοι υπερβαίνουν αυτούς που έθεσε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) .

«Πιστεύουμε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Η αποτυχία λειτουργίας με βιώσιμο τρόπο παρουσιάζει σημαντικούς κινδύνους για τη βιομηχανία μας, τοπικά και παγκοσμίως. Ο κλιματικός κίνδυνος επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις – αλλά δημιουργεί επίσης πολλές ευκαιρίες για όσους είναι σε θέση να προσαρμοστούν και να είναι πρόθυμοι να εργαστούν για να κάνουν μια θετική αλλαγή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βιωσιμότητα και η ασφάλεια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της επιχείρησής μας », δήλωσε ο Oistein Jensen, επικεφαλής αξιωματικός της Odfjell.

Σύμφωνα με την Odfjell, η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην επιδίωξη στρατηγικής μηδενικών εκπομπών έτσι θα παραγγείλει πλοία με αυτήν την τεχνολογία από το 2030.

«Για τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών, η Odfjell επικεντρώνεται συνεχώς στη βελτίωση και την ανανέωση του στόλου μας. Αυτό περιλαμβάνει την επένδυση σε νέα πλοία, τη βελτιστοποίηση αποφάσεων βάσει δεδομένων, την ανάπτυξη προγραμμάτων μετασκευής, την επένδυση σε νέα τεχνολογία και τη βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας μας », δήλωσε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση.

Η Odfjell συμμετέχει επί του παρόντος σε ένα έργο ορόσημο με την Prototech, την Wärtsilä και την Lundin Energy για την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου κυψέλης καυσίμου 1,2 MW σε ένα από τα νεότερα δεξαμενόπλοια χημικών της.

Η Odfjell διαθέτει επί του παρόντος στόλο περισσότερο από 8ο δεξαμενόπλοια, με μεταφορική ικανότητα που κυμαίνεται από 4,000 – 75,000 dwt.

Διαβάστε ακόμα