Η Σιγκαπούρη ξεκινά τον εμβολιασμό 10.000 εργαζομένων στο ναυτιλιακό τομέα

Η Σιγκαπούρη ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των εθνών που έχουν οικονομία βασισμένη σχεδόν αποκλειστικά στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Tο μικρό νησί της Νότιας Ασίας έχει δείξει τι χρειάζεται για να είναι ένα αληθινό ναυτικό έθνος ξεκινώντας τον εμβολιασμό πάνω από 10.000 ναυτικών.

Ο εμβολιασμός πρόκειται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου. Μετά τον εμβολιασμό, το ναυτικό προσωπικό θα υπόκειται σε ένα πιο χαλαρό υποχρεωτικό καθεστώς δοκιμών.

Το προσωπικό της πρώτης γραμμής περιλαμβάνει άτομα από όλο το φάσμα της αλυσίδας εφοδιασμού συμπεριλαμβανομένων λιμενικών, πλοηγών, επιθεωρητών και θαλάσσιων επιθεωρητών που εργάζονται επί πλοίων που εκτελούν βασικές εργασίες, όπως ασφαλή πλοήγηση, ανεφοδιασμός, επισκευή και συντήρηση πλοίων, καθώς και μεταφορά φορτίου.

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) δήλωσε ότι τα λιμενικά σκάφη και τα πληρώματα τους θα έχουν επίσης προτεραιότητα για εμβολιασμούς. Η Σιγκαπούρη έγινε επίσης ένα από τα πρώτα κράτη που έδωσαν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς COVID-19 για τους εργαζομένους στο ναυτιλιακό τομέα, μια κίνηση που αποσκοπούσε στην προστασία του ζωτικού προσωπικού των ναυτιλιακών υπηρεσιών της χώρας.

Ο Quah Ley Hoon, Διευθύνων Σύμβουλος, MPA, δήλωσε: «Βασιζόμαστε στο ναυτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής μας για τη μεταφορά όσων χρειαζόμαστε καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και καταναλωτικών αγαθών. Ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός θα τους δώσει ηρεμία όταν εκτελούν την εργασία τους στα πλοία. Αυτό θα προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας και θα διατηρήσει την κοινότητα ασφαλή. Τους ενθαρρύνουμε έντονα να προχωρήσουν στον πρόωρο εμβολιασμό.”

Διαβάστε ακόμα