Η τρομακτική στιγμή της βύθισης ενός καταμαράν στην Κόστα Ρίκα (Video)

Ένα σοκαριστικό βίντεο από ένα περσινό τραγικό ατύχημα είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες. Μια από τους επιβάτες ενός καταμαράν που μεταφέρει περισσότερους από 100 ανθρώπους καταγράφει σε βίντεο τη στιγμή της ανατροπής και της βύθισης του στα ανοικτά των ακτών της Κόστα Ρίκα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ηλικιωμένων επιβατών.

Το βίντεο δείχνει το σκάφος να γέρνει καθώς το νερό πλημμυρίζει το πάνω κατάστρωμα, με τους πανικόβλητους επιβάτες να κρατιούνται από τα τραπέζια λόγω της κλίσης.

Στο υλικό που έχει καταγραφεί με Go Pro Camera κάμερα από την 21χρονη Alexis Esneaul φαίνονται οι επιβάτες να έχουν πιαστεί από το ψηλότερο στέγαστρο του καταστρώματος καθώς το καταμαράν βυθίζεται και έπειτα να περιμένουν για τη διάσωση τους, καθώς τα πτώματα των νεκρών συνεπιβατών τους επιπλέουν δίπλα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=JhRutoClAko

Το καταμαράν που μετέφερε 98 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος βυθίστηκε ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα στις 8 Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό: Ο Βρετανός Ivor Stanley Hopkins, 80 ετών, ο Αμερικανός Edna Oliver, 68 ετών, και ο Καναδός Sharon Johnson, 70 ετών.

“Στην αρχή δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο σοβαρό. Όσο μπορούσαμε να απολαμβάνουμε τις Μαργαρίτες μας, ήταν μια χαρά”, η κ. Arsenault, δήλωσε στην The Sun.

“Αλλά έπειτα πολύ γρήγορα έγινε ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα. Άνθρωποι γλιστρούσαν προς τα κάτω και ούρλιαζαν. Συνέβη πολύ γρήγορα.”

Η κ Arsenault αναγκάστηκε να βγάλει το σωσίβιο της, προκειμένου να μην κολλήσει κάτω από το μπλε πλαστικό στέγαστρο, και περιέγραψε πώς κολύμπησε μέχρι την επιφάνεια, όταν το σκάφος βυθίστηκε γύρω της.

catamaran_costa_rica_thrinos
Συγγενείς των νεκρών θρυνούν μετά το τραγικό ατύχημα

Περιέγραψε στην εφημερίδα πως η ίδια και δεκάδες άλλοι επιβάτες έμειναν στο νερό για πάνω από μια ώρα πριν διασωθούν, με τα σώματα των νεκρών να επιπλέουν δίπλα τους.

“Μπορούσα να δω ότι ο Βρετανός άντρας είχε πνιγεί, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Στη συνέχεια δεν μπορούσα να κοιμηθώ για εβδομάδες – το μόνο που μπορούσα να δω όταν έκλεινα τα μάτια μου ήταν το νερό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο είχε εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με τους ισχυρούς ανέμους που έπλητταν τη χώρα κατά τη στιγμή του ατυχήματος, αλλά οι αρχές αναφέρουν ότι το σκάφος ήταν σωστά προετοιμασμένο και είχε εγκριθεί ο απόπλους του από τις λιμενικές αρχές.

Ιδιωτικά σκάφη της περιοχής μάζεψαν τους επιβάτες μέχρι τη στιγμή που έφθασαν οι διασώστες. Αργότερα μεταφέρθηκαν σε δύο κέντρα πρώτων βοηθειών στη στεριά.

Διαβάστε ακόμα