Ημερίδα για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στα θέματα της ναυτιλίας

pontoporos_nautilia_mpounatsa_

Η πρωτοβουλία ECONSHIP (European Conference in Shipping, Intermodalism and Ports) που έχει ξεκινήσει από το 2011, από το Εργαστήριο Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνει ημερίδα γνώμης για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στα θέματα της ναυτιλίας, θαλάσσιας πολιτικής και των λιμένων την Παρασκευή στις 10 Ιανουαρίου στις 11.00 π.μ. στον Πειραιά στο Αμφιθέατρο της HELMEPA (Ακτή Μιαούλη 69) με τη συμβολή Eλλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών, στελεχών των Υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ανάπτυξης και Τουρισμού του Κέντρου προώθησης ναυτιλίας μικρών αποστάσεων της Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ακαδημαϊκών και φοιτητών αλλά και στελεχών της ναυτιλίας, του θαλάσσιου τουρισμού και των συναφών τομέων.

Η θαλάσσια πολιτική αποτελεί «οριζόντια πολιτική» για την ελληνική προεδρία. Οι δράσεις, θα εκτείνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα, από την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στην «Ατζέντα Ανάπτυξη και Απασχόληση στους τομείς Θάλασσας και Ναυτιλίας», την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου, τη Θαλάσσια Στρατηγική Ασφάλειας, τον Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό, μέχρι τη Μετανάστευση διά της Θάλασσας. Παράλληλα με την προώθηση με του Κανονισμού για την Πρόσβαση στην Αγορά Λιμενικών Υπηρεσιών.

Οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας ECONSHIP είναι το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθήνα και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ένας μεγάλος αριθμός φορέων, προσώπων και θεσμών, στόχος η συμμετοχή ενός ευρέος και αντιπροσωπευτικού φάσματος εμπειρογνωμόνων και εμπείρων προσώπων, φορέων και θεσμών με απότοκο την μεγαλύτερη δυνατή εμβάθυνση, διαβούλευση αλλά συμβολή στην ωρίμανση των θέσεων στα πλαίσια των εθνικών συμφερόντων.

Η πρωτοβουλία ECONSHIP, είναι η πρώτη δράση που σχετίζεται με την ελληνική προεδρεία και τη ναυτιλία γίνεται στον Πειραιά, οργανώνεται από το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και φιλοξενείται στους χώρους της HELMEPA η οποία αποτέλεσε μια παγκόσμια πρωτοπορία σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και ναυτιλίας.

naftikachronika.gr

Διαβάστε ακόμα