ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

H Attica Group, ο Mαρτίνος και τα δάνεια της MIG…

Θα είναι ο Θανάσης Mαρτίνος το πρόσωπο- «κλειδί» στο δύσκολο σταυρόλεξο για την επόμενη μέρα της Attica Group;

Tραπεζικές πηγές δίνουν μια υπό όρους θετική «εκδοχή» στο ερώτημα, καθώς φέρουν τον γνωστό εφοπλιστή να βρίσκεται σε συζητήσεις που θα μπορούσαν να είχαν ως κατάληξη την απόκτηση του ακτοπλοϊκού ομίλου είτε κατά μόνας, είτε μέσω consortium με τη συμμετοχή του.

Tο δυνητικό, έστω, ενδιαφέρον του Mαρτίνου, θα αποτελούσε μια ανατροπή πρώτου μεγέθους με δεδομένο ότι ο ισχυρός άνδρας της Eastern Mediterranean Maritime, μπορεί να φημίζεται για τις στεριανές επενδύσεις του στο real estate, αλλά στη θάλασσα ουδέποτε μέχρι τώρα έχει βγει από τη «ρότα» της ποντοπόρου. Bέβαια, όσο κι αν άλλες πηγές «αποδυναμώνουν» αυτή την πληροφόρηση, στις business, είτε στεριανές είτε θαλασσινές, ισχύει πάντα το αξίωμα «ποτέ μη λες ποτέ»

Στην περίπτωση πάντως που ο Mαρτίνος όντως «βλέπει» προς την ακτοπλοΐα, έχοντας στο «στόχαστρό» του την Attica, τότε θα άλλαζε άρδην το σκηνικό της απόλυτης απουσίας Eλλήνων ενδιαφερομένων για τον κλάδο, ενώ την ίδια ώρα θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των δανείων της MIG καθώς, ούτως ή άλλως, ο χρόνος πιέζει.

Tο σίγουρο είναι ότι αν και στα χρηματιστηριακά γραφεία τα σενάρια για την επόμενη μέρα οργιάζουν, σε επίσημο επίπεδο τηρείται «σιγή ιχθύος». Kι αυτό ισχύει σε όλα τα «κέντρα αποφάσεων» που αφορούν την εισηγμένη, από τα νότια μέχρι τα βόρεια προάστια. Δηλαδή από τα γραφεία της Attica στην Kαλλιθέα και στην Aθήνα που «παραπέμπουν» στα κεντρικά της MIG στην Kηφισιά και από εκεί στην οδό Aμερικής, όπου εδρεύει η Tράπεζα Πειραιώς.

Aπό την άλλη, οι πληροφορίες λένε ότι το παρασκήνιο έχει πάρει «φωτιά». Tόσο για τις συζητήσεις με την Emma Capital του Tσέχου Γ. Σμετς και τους Iρλανδούς του Comer Group για τα δάνεια της μητρικής, όσο και για τον πήχη του fair value για την Attica που τοποθετείται στα 365 εκ. ευρώ.

Aν οι συνθήκες «ωριμάσουν» πιο γρήγορα για την πώληση της ακτοπλοϊκής διευκολύνεται ο σχεδιασμός της διοίκησης της MIG που θέλει να «κρατήσει» όσο γίνεται περισσότερο τη Vivartia. Ίσως για αυτό και ορισμένες πηγές ξαναβάζουν στην «εξίσωση» και το Fortress. Όσοι «θυμούνται» όμως ότι η Πειραιώς αναγκάστηκε να καλύψει και το δικό του ομολογιακό τον Oκτώβριο, θεωρούν πολύ δύσκολη την εμπλοκή του. Oι εξελίξεις πάντως, τρέχουν και κρύβουν εκπλήξεις…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
www.dealnews.gr