Η C3is Inc θα είναι η τρίτη εισηγμένη του Χάρη Βαφειά

Σε λίγες ημέρες η νέα ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων του Χάρη Βαφειά, θα εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την C3is Inc, μία spin off εταιρεία, στην οποία θα ενταχθούν δύο handysize bulk carriers που αυτή στιγμή ανήκουν στον στόλο της Imperial Petroleum. Να σημειωθεί ότι η διανομή των κοινών μετοχών της νέας θυγατρικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου στις 21 Ιουνίου και θα αφορά στους κατόχους μετοχών & warrants της μητρικής έως τις 13 Ιουνίου 2023. Οι μέτοχοι & οι κάτοχοι warrants της Imperial Petroleum θα λάβουν μία κοινή μετοχή της C3is για κάθε οκτώ τίτλους που κατέχουν στην μητρική. Ενώ οι μετοχές της C3is θα εισαχθούν στην αγορά του Nasdaq.

Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της Imperial Petroleum εκτιμά ότι η δημιουργία μιας ναυτιλιακής εταιρείας που δραστηριοποιείται αμιγώς στα bulk carriers θα προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στις δύο εταιρείες όσο και στους μετόχους τους. Έτσι η C3is θα επικεντρωθεί στα bulk carriers και η Imperial Petroleum στα tankers. Ενώ κάθε εταιρεία θα προσελκύει ανεξάρτητα νέους επενδυτές και θα παρέχει στους μετόχους την ευελιξία να προσαρμόζουν τις συμμετοχές τους ανάλογα με τους τομείς στους οποίους θέλουν να επενδύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Imperial Petroleum δημιουργήθηκε ως spin-off της Stealth Gas στα τέλη του 2021 με τέσσερα πλοία και πλέον ο στόλος της αποτελείται από 12 πλοία (5 MR product tankers, 1 Aframax oil tanker, 2 Suezmax tankers & 4 Handysize bulk carriers).

maritimes.gr

Διαβάστε ακόμα