Η Ελληνική Ναυτιλία στηρίζει με δωρεές 13,1 εκατ ευρώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στηρίζει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με δωρεές αξίας 13,1 εκατ. ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από 151 δωρητές.
Αποφασιστικής σημασίας είναι η συμβολή της ναυτιλίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

Με τη συμμετοχή 151 δωρητών, συγκεντρώθηκαν 13.1 εκατ. Ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί περισσότερα από 55 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά η ναυτιλιακή κοινότητα έχει χρηματοδοτήσει και προσφέρει:

335 αναπνευστήρες ΜΕΘ
20 φορητούς αναπνευστήρες
200 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ΜΕΘ
100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ
πλήθος ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων, αναλωσίμων ειδών και υγειονομικού υλικού
το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid19
έρευνες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Επίσης, έχει ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματοςγια την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με συνεχή παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων. Επιπροσθέτως, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προσέφερε 5.000 συσκευές tablets, για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Σε αυτές τις ενέργειες, εν μέσω της πρωτόγνωρης αυτής συγκυρίας, εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση για τη δωρεά 20 άρτια εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ και 2 στην Ελληνική Αστυνομία.

Συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση

Με κοινή απόφαση του Ιδρύματος Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η ετήσια συγχρηματοδότηση του προγράμματος ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ για το 2020, διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου στην προμήθεια 24.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό με σκοπό την επείγουσα κάλυψη αναγκών των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Παστέρ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την ανακαίνιση χώρων υγιεινής νοσοκομείων της Αττικής και την παροχή κλινοσκεπασμάτων στα 120 νοσοκομεία της χώρας.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στα Νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και προσεχώς στο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, προχωρεί άμεσα σε ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και κατόπιν στα ΑΤΤΙΚΟΝ, ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ενώ οιπαραδόσεις ιματισμού θα ολοκληρωθούν σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας στα μέσα Φεβρουαρίου 2021.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος ειδικότερα λόγω των υποχρεώσεων τους στην απαιτητική παρούσα συγκυρία στον Εβρο και στο Αιγαίο μέσω πλήθους ενεργειών, όπως η προσφορά 45 εξοπλισμένων μοτοσυκλετών και 10 οχημάτων στην ΕΛΑΣ και η επισκευή του μεγαλύτερου σκάφους του ΛΣ ΓΑΥΔΟΣ.

Στη στήριξη νευραλγικών τομέων για τη δημόσια ζωή εντάσσεται και η επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την προσφορά ειδών ιματισμού και στρωμάτων ύπνου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 11.500 κρατούμενων στα 34 Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενέργεια η οποία είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2021.

Με την αποκλειστική χρηματοδότηση μελών της ΕΕΕ υλοποιείται η σημαντική δωρεά 10 άκαμπτων πνευστών σκαφών (R.I.B) RAFNAR TACTICAL 1100 για την ενίσχυση των αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα διαθέτουν -μεταξύ άλλων- θερμικές κάμερες και αντιβαλλιστική προστασία, ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί και για μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί τα πρώτα έξι (6) ήδη προς χρήση στο Λιμενικό Σώμα και η παράδοση των υπολοίπων δρομολογείται να γίνει τους επόμενους μήνες.

 

Διαβάστε ακόμα