Η εντυπωσιακή μεταφορά 8 γιγαντιαίων δεξαμενών χυμού από την Κίνα στην Πορτογαλία! – Θα εγκατασταθούν σε πλοίο (photos)

Η AAL Shipping μετέφερε πρόσφατα οκτώ γιγάντιες δεξαμενές χυμού με ασφάλεια από το λιμάνι Taicang στην Κίνα στο Setúbal στην Πορτογαλία, 50 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Το πλοίο μεταφοράς μεγάλων βαρών A-Class AAL Kobe με την μεταφορική ικανότητα των 31.000 dwt πραγματοποίησε αυτή τη μεταφορά με ασφάλεια από την Ασία στην Ευρώπη. Το φορτίο των δεξαμενών θα εγκατασταθούν σε πλοίο Ναυπηγείο Lisnave.

Οι δεξαμενές ήταν στοιβαγμένες στο κατάστρωμα και απαιτήθηκε εκτενής επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση πολλαπλών επιχειρησιακών προκλήσεων στην ανύψωση και τη μεταφορά αυτών των τεράστιων μονάδων των 150 τόνων, που η καθεμία είχε διαστάσεις 12 μέτρα x 12 μέτρα x 16,5 μέτρα και έθετε περιορισμούς στην ορατότητα από την γέφυρα του πλοίου.

Εκφορτωθήκαν με ασφάλεια στο πορτογαλικό ναυπηγείο, όπου θα εγκατασταθούν σε ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, μετατρέποντας το σε δεξαμενόπλοιο που θα μεταφέρει χυμούς από φρούτα!

Οι δεξαμενές των 150 τόνων στοιβάστηκαν στο κατάστρωμα χρησιμοποιώντας τον γερανό ανύψωσης μεγάλων βαρών του AAL Kobe.

Ο Christophe Grammare, Διευθύνων Σύμβουλος της AAL, είπε: «Με σχεδόν το 95 τοις εκατό του στόλου της AAL να ανήκει και να ελέγχεται από εμάς, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι δημοφιλές θαλάσσιες διαδρομές – ειδικά αυτοί που συνδέουν την Ασία, με βασικές εμπορικές αγορές στην Ευρώπη, την Αμερική και Αυστραλία – εξυπηρετούνται με την απαιτούμενη συχνότητα όλο το χρόνο. Επιπλέον, έχουμε ενισχύσει τις μηχανολογικές και λειτουργικές ικανότητές μας σε όλες τις βασικές αγορές, και αυτό αποδεικνύεται καλά σε αυτό το συγκεκριμένο έργο όταν τα ταχέως μεταβαλλόμενα λειτουργικά κριτήρια και οι τοπικοί περιορισμοί έπρεπε να αντιμετωπιστούν σε τοπικό επίπεδο και έξυπνα».

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα