Η HELMEPA στα Ποσειδώνια 2018

Η HELMEPA για ακόμη μια χρονιά συμμετέχει στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια 2018», οργανώνοντας Συνέδριο με τίτλο “2020 is closer than we think: Scrubbers, Fuels and Ballast Water Treatment”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Posidonia Conference Hall στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan στις 6 Ιουνίου 2018, μεταξύ 10.30 και 14.00.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατώντας εδώ και αν θέλετε να το παρακολουθήσετε, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής στο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/bi90GUPa5CQyz2Ep1.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τη HELMEPA στο Περίπτερο 2.212.

Περιγραφή του Συνεδρίου

Μέχρι το 2020 είναι απαραίτητο να είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο κατάλληλα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, σε συμμόρφωση με τη νέα νομοθεσία. Ωστόσο, εκτός από τον κανονισμό που απαιτεί περιεκτικότητα σε θείο 0,5%, τα standards για τέτοιου είδους καύσιμα δεν έχουν διαμορφωθεί ούτε φαίνεται να διαμορφώνονται στο εγγύς μέλλον, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την ασφάλεια των καυσίμων και των συστημάτων απόπλυσης καυσαερίων (scrubbers) χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Επιπλέον, όσον αφορά την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τη Διαχείριση του Θαλάσσιου Έρματος, η οποία είναι ήδη σε ισχύ, η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα σύνολο ρυθμιστικών προθεσμιών και αυστηρών κανόνων που πρέπει να τηρηθούν επιτακτικά, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα.

Με έμπειρους ομιλητές, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ρυθμιστικό επίπεδο, το Συνέδριο της HELMEPA θα επιδιώξει να δώσει απαντήσεις σε πολλές από τις προκλήσεις που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Διαβάστε ακόμα