Η ΗΜΜ σχηματίζει νέα συμμαχία για να καλύψει το κενό της Hanjin

hmm_alliance

O Νοτιοκορεάτικος ναυτιλιακός κολοσσός Hyundai Merchant Marine αποκάλυψε τα σχέδιά του να σχηματίσει συμμαχία με τοπικές εταιρίες μεταφοράς container, συμπεριλαμβανομένων των Korea Marine Transport, Sinokor Merchant Marine και Heung-A Shipping, σύμφωνα με την Korea Herald.

Η συμμαχία με το όνομα Mini Alliance έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στα δρομολόγια της Νοτιοανατολικής Ασίας η κατάρρευση και η επακόλουθη χρεοκοπία της Hanjin Shipping στις 31 Αυγούστου.

Ξεκινώντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι εταιρίες της νέας συμμαχίες θα αξιοποιήσουν από κοινού 15 πλοία για την κάλυψη των δρομολογίων προς Σινγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ και Ταϊλάνδη από τα Νοτιοκορεάτικα λιμάνια.

Η Κορεάτικη Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση “θα προωθήσει την πώληση των βασικών περιουσιακών στοιχείων της Hanjin Shipping στην Hyundai Merchant Marine ώστε να εγγυηθεί την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας”.

Η ΗΜΜ πρόκειται να αποκτήσει τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της Hanjin, όπως πλοία, το δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό και ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού, ώστε να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με την Hanjin Shipping δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα