Η κακοκαιρία «EVA» έπληξε και το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (video & photo)

Tο σωματείο λιμενεργατών, ΕΝΕΔΕΠ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει:

Από χθες το βράδυ είναι σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά.

Για ακόμα μία φορά, με εγκληματική αμέλεια η εργοδοσία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, δηλαδή η Cosco και η Dport, μπροστά σε έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα δεν σταματούν καθολικά και προληπτικά τις εργασίες στο λιμάνι θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων εργαζομένων.

Κατά τη βραδινή βάρδια, χθες τα ξημερώματα, κόπηκαν κάβοι από το πλοίο CMA TITUS με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές όλων. Επίσης υπήρχαν πτώσεις containers και κολώνας φωτισμού, ενώ και γύρω από το λιμάνι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν πολύ έντονα, βάζοντας σε κίνδυνο όποιον ήθελε να προσεγγίσει τον χώρο εργασίας του.

Αν και στο λιμάνι υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός που προβλέπει την σφοδρότητα των φαινομένων, ενώ και στα βασικά μέτρα πρόληψης που εξέδωσε η ίδια η Πολιτική Προστασία στην έκτακτη ενημέρωση ήταν η απομάκρυνση από πυλώνες, μεταλλικά αντικείμενα, μάζες νερού και κυρίως την θάλασσα, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε κανονικά για δουλειά.
Η πραγματική πρόληψη για να μην τεθούν για ακόμα μία φορά σε κίνδυνο οι ζωές μας είναι η διακοπή της λειτουργίας του λιμανιού και όχι να είναι εκεί οι συνάδελφοι μας εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα