Η κατασκευή της νέας Διώρυγας του Παναμά σε ένα δίλεπτο time-lapse video (video)

Χρειάστηκαν σχεδόν εννέα χρόνια και περισσότερα από 5 δισ. δολάρια για την κατασκευή, αλλά από σήμερα η νέα διευρυμένη διώρυγα του Παναμά είναι επιτέλους έτοιμη να ανοίξει, κουβαλώντας ελπίδες ότι μαζί της εγκαινιάζεται και μια νέα εποχή για το παγκόσμιο εμπόριο.

Η διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά εγκαινιάζεται σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου με τη διέλευση του containership MV Cosco Shipping Panama και με τις πρώτες εμπορικές διελεύσεις να ξεκινάν τη Δευτέρα.

Με την ευκαιρία, η εταιρεία βιντεοσκοπήσεων EarthCam κυκλοφόρησε αυτό το time-lapse βίντεο που δείχνει τα τελευταία 5 χρόνια της κατασκευής του τρίτου σετ θυρών (γνωστές και ως οι νέες “Neopanamax” πόρτες) στο κέντρο του ιστορικού έργου. Το time-lapse χρησιμοποιεί τις ρομποτικές κάμερες της EarthCam για τη λήψη εικόνων HD από περισσότερες από 140 οπτικές γωνίες, με αποτέλεσμα το πάνω από ένα terabyte δεδομένων εικόνας να επιμεληθεί έπειτα σε αυτό το βίντεο 2 λεπτών:

Όντας η μεγαλύτερη κατασκευή αυτού του είδους μετά την αρχική κατασκευή της Διώρυγας, η επέκταση των 5,25 δισ. δολαρίων θα επιτρέψει σε πλοία που είναι 2,5 φορές μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά που μπορούσαν ως τώρα να περάσουν από το κανάλι, διπλασιάζοντας εντυπωσιακά την ικανότητά της και ανοίγοντας νέες αγορές για τις ναυτιλιακές γραμμές, τους Αμερικανούς αγρότες, και τους παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και ένα νέο τμήμα συνολικά για τη διώρυγα.

Όλες οι ειδήσεις για την Διώρυγα του Παναμά εδώ

Διαβάστε ακόμα