Η κατάσταση στα λιμάνια συνεχώς χειροτερεύει

Το πρόβλημα συμφόρησης στα λιμάνια που είναι αποτέλεσμα της πανδημίας έχει «απλωθεί» σε όλο τον κόσμο, με όλο και μεγαλύτερο αριθμό πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να βρίσκονται σε αδράνεια, περιμένοντας να ελλιμενιστούν στις πέντε ηπείρους.

Η Seaexplorer, μια πλατφόρμα παρακολούθησης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που δημιουργήθηκε από τις πιο δυναμικές εταιρείες logistics Kuehne + Nagel, γνωστοποίησε έναν χάρτη που παρουσιάζει τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα λιμάνια.

Από τις 3.20 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης σήμερα (21/7), υπήρχαν 328 πλοία σε αδράνεια μπροστά από λιμάνια σε όλο τον κόσμο, με 116 λιμάνια να αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν προκλήσεις, όπως συμφόρηση.

Τα δεδομένα από την ίδια πηγή πριν από ένα μήνα έδειξαν ότι 304 πλοία βρίσκονται σε αδράνεια στα λιμάνια και 101 ανέφεραν αναστάτωση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έως και το 10% της παγκόσμιας ναυτιλιακής δυνατότητας έχει αποσυρθεί λόγω προβλημάτων λιμενικής συμφόρησης.

Να υπενθυμίσουμε πως το λιμάνι Yantian επλήγη από το ξέσπασμα της Covid-19 στα τέλη Μαΐου, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του λιμανιού να σταματήσει να λειτουργεί για τέσσερις εβδομάδες. Οι αυξανόμενες περιπτώσεις Covid έχουν επίσης ως αποτέλεσμα πολλές άλλες λιμενικές περιοχές να δέχονται τεράστια πίεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Για παράδειγμα, η αναμονή των πλοίων που περιμένουν στο νότιο Βιετνάμ, μια περιοχή που είναι σε περιορισμό από την Κυριακή λόγω πανδημίας, συνεχώς μεγαλώνει.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε ακόμα