Η Lidl δημιουργεί τη δική της ναυτιλιακή εταιρεία

Η Lidl, η γιγάντια ευρωπαϊκή αλυσίδα οικονομικών σούπερ μάρκετ, θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εγγραφής στο European Trademark Office, το όνομα της νέας εταιρείας της Lidl είναι Tailwind Shipping Lines.

Η ιστορία της Lidl ξεκινά στο Neckarsulm της Βάδης-Βιρτεμβέργης, στη Γερμανία. Τα θεμέλια για τη διεθνή επέκταση της Lidl τέθηκαν τη δεκαετία του 1930 με το χονδρικό εμπόριο τροφίμων. Αυτό που διέκρινε ανέκαθεν τη Lidl είναι το θάρρος να χαράσσει νέους ορίζοντες.

Χάρη στο χαρακτηριστικό επιχειρηματικό μοντέλο της, η επιχείρηση κατόρθωσε να αναπτυχθεί γρήγορα. Ήδη από τα πρώτα 15 χρόνια, υπήρχαν στη Γερμανία περισσότερα από 450 καταστήματα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Lidl επεκτάθηκε σε περισσότερες χώρες. Σήμερα, διαθέτει παρουσία σε 32 χώρες, λειτουργεί περίπου 11.500 καταστήματα σε 31 χώρες και εξακολουθεί να επεκτείνεται: Από το 2017 και το 2018 η Lidl εκπροσωπείται με καταστήματα στις ΗΠΑ και στη Σερβία.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, στη διάρκεια της πανδημίας, μια σειρά από γνωστά ονόματα λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Ikea, Walmart και Home Depot επέλεξαν να ναυλώσουν με τα δικά τους πλοία.

Η κινεζική εταιρεία επίπλων Loctek Ergonomic προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αυτόν τον Ιανουάριο, δίνοντας παραγγελία για ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 1.800 teu στην Huanghai Shipbuilding με ταχεία παράδοση το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

H τεράστια ανάγκη για επιπλέον μεταφορική ικανότητα προκάλεσε μεγάλη άνοδο στους ναύλους των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και πέρα να ήταν πιο συμφέρουσα η αγορά πλοίου και όχι η ναύλωσή του.

Διαβάστε ακόμα