Η Minerva Marine Inc. τίμησε τη Χιώτικη οικογένειά της (video & photo)

Τη Χιώτικη ναυτική της οικογένεια τίμησε η Minerva Marine Inc. σε δεξίωση που διοργάνωσε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Χανδρής», παρουσία του εφοπλιστή, Ανδρέα Μαρτίνου, με τον ίδιο να εκφράζει τη χαρά του που βρίσκεται στη Χίο.
«Στη ζωή πολλοί είναι αθλητές αλλά λίγοι πρωταθλητές και η Χίος είναι πρωταθλήτρια στη ναυτιλία», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Ο CΟO της Minerva, Σωκράτης Δημακόπουλος, αναφέρθηκε στον ισχυρό δεσμό της Minerva με τη ναυτική της οικογένεια, στοιχείο που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό για την εξέλιξη των εταιριών της Minerva, σημειώνοντας ότι η Minerva Marine αριθμεί στόλο 57 δεξαμενοπλοίων – πετρελαιοφόρων, η Minerva Dry με στόλο 12 φορτηγών πλοίων και η Minerva Gas με 5 υπερσύγχρονα LNG Carriers, εκ των οποίων το ένα φέρει το όνομα της Χίου.

Ο Marine Personnel Manager, καπτ.Αριστείδης Παϊδούσης, στάθηκε στην μεγάλη εξέλιξη της Minerva στη Χίο καθώς όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του γραφείου της στη Χίο με 15 ναυτικούς και, πλέον, το 2022 αριθμεί 215 ναυτικούς και 50 παιδιά από τις Ακαδημίες. «Είμαστε περήφανοι που έχουμε τους Χιώτες ναυτικούς κοντά μας», πρόσθεσε.
Η Minerva Marine Inc. δημιούργησε πριν 3 χρόνια το δικό της Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης με την ονομασία «ΑΘΗΝΑ», με τον Διευθυντή του, Στυλιανό Βολάκη, να αναφέρει πως πρόκειται για ένα προηγμένο κέντρο εκπαίδευσης και εξέλιξης των ναυτικών των εταιριών της Minerva υπό το εμπνευσμένο μότο του εφοπλιστή κ.Μαρτίνου «Εκεί που οι ναυτικοί έρχονται πάντα πρώτοι».

Από την πλευρά τους οι ναυτικοί Παντελής Φύκαρης και Γιώργος Καψοκαβάδης μίλησαν με θερμά λόγια για την πορεία της Minerva και την εμπιστοσύνη που δείχνει στους Χιώτες καπετάνιους και μηχανικούς.

Προσευχή πριν το δείπνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκος.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, απένειμε στον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο τιμητική πλακέτα όπως και το επετειακό μετάλλιο του Δήμου Χίου.
Το παρών στη δεξίωση έδωσαν αξιωματικοί των πλοίων, οι Διευθυντές των τμημάτων της εταιρείας, o Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Χίου, Γιάννης Μάργαρης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, Δημήτρης Κλουμάσης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος και ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών», υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Τριαντάφυλλος.

tvpatrida.gr

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα