Η Seanergy παρέλαβε νέο Capesize πλοίο με διετή χρονοναύλωση

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε σήμερα την παραλαβή του νέου Capesize πλοίου, M/V Honorship, και την ταυτόχρονη παράδοσή του στους ναυλωτές NYK Lines.

Το νέο πλοίο, 180,000 dwt τόνων, ναυπηγημένο το 2010 στην Ιαπωνία, παραδόθηκε στην εταιρεία και ταυτόχρονα ξεκίνησε την χρονοναύλωση για περίοδο 20-24 μηνών με ημερήσιο ναύλο συνδεδεμένο με τον δείκτη BCI με σημαντικό premium για την εταιρεία. Η Seanergy έχει την επιλογή να μετατρέψει τον ημερήσιο ναύλο της από index-linked σε σταθερό για περίοδο από 2 έως 12 μήνες. To M/V Honorship είναι το πέμπτο πλοίο που παραδίδει η Εταιρεία στην NYK σε ναύλωση περιόδου.

Όσον αφορά στις νέες χρηματοδοτήσεις, συμφωνήθηκε με την Τράπεζα Πειραιώς επέκταση τραπεζικής χρηματοδότησης συνολικού ύψους 38 εκατ. δολαρίων με ενσωματωμένα κριτήρια βιωσιμότητας (sustainability-linked) και σημαντικά ανταγωνιστικότερους όρους. Σύμφωνα με τους όρους, δίνονται κίνητρα στην Εταιρεία για σταδιακή μείωση των εκπομπών CO2 των χρηματοδοτούμενων πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Νοέμβριο του 2021, η Τράπεζα Πειραιώς και η Seanergy προχώρησαν στην σύναψη του πρώτου ναυτιλιακού sustainability-linked δανείου, για την χρηματοδότηση μέρους του κόστους απόκτησης του M/V Worldship.

Τέλος, η Seanergy σύναψε μια ακόμα σύμβαση ύψους 21 εκατ. δολαρίων με υφιστάμενο πιστωτή της, την Alpha Bank, για την μερική χρηματοδότηση του M/V Dukeship.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO της Εταιρείας ανέφερε:

«Με την παραλαβή ενός ακόμη υψηλής ποιότητας, Ιαπωνικού Capesize, η Εταιρεία μειώνει τη μέση ηλικία του στόλου, ένω αποκτά σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα με την νέα χρονοναύλωση σε σημαντικό premium πάνω από τον δείκτη BCI.

Το 100% του στόλου είναι ναυλωμένο σε περίοδο, με την πλειοψηφία σε index-linked ημερήσιο ναύλο και δυνατότητα μετατροπής αυτού σε σταθερό, κατ’ επιλογή μας.

Σημαντική είναι και η σύναψη 2 επιπλέον δανείων με υφιστάμενους δανειστές της Εταιρείας με ευνοϊκότερους όρους, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη τους προς τη Seanergy και τις προοπτικές της.

Τέλος, η εκ νέου συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς βάσει αρχών που σχετίζονται με το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG) καταδεικνύει έμπρακτα την δέσμευσή μας να συμβάλουμε τόσο σε μία πιο «πράσινη» ναυτιλία, όσο και σε θέματα κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης.»

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από 17 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα 3,020,012 τόνους περίπου και μέση ηλικία στόλου τα 12 περίπου έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ”SHIP”.

Διαβάστε ακόμα