Η Βραζιλία απαγόρευσε τις αλλαγές πληρωμάτων στα λιμάνια της

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει περιορίσει την άφιξη στη χώρα ξένων ναυτικών που εργάζονται σε πλοία ή πλατφόρμες για να αποτρέψει την κυκλοφορία νέων στελεχών Covid-19 στη χώρα.

Ο περιορισμός τέθηκε σε ισχύ στις 28 Μαΐου μέσω διατάγματος που άλλαξε τους ισχύοντες κανόνες που ίσχυαν από τις 14 Μαΐου και περιόριζαν την είσοδο άλλων αλλοδαπών.

Η κυβέρνηση είπε ότι η αλλαγή ανταποκρίνεται στο αίτημα της Εθνικής Υπηρεσίας Επιτήρησης Υγείας (Anvisa), η οποία είχε προτείνει την υιοθέτηση καραντίνας για ναυτικούς εργαζόμενους που προέρχονται από χώρες με κυκλοφορία νέων παραλλαγών του Covid-19.

Οι νέες αυτές απαγορεύσεις της Βραζιλίας είναι η τελευταίες σε μια σειρά αυξημένων περιορισμών από διάφορα κράτη σε όλο τον κόσμο για το μπάρκο και το ξέμπαρκο ναυτικών, κάτι που επιδεινώνει και πάλι την κατάσταση σχετικά με τις αλλαγές πληρωμάτων.

Ο δείκτης αλλαγής των πληρωμάτων , βάσει δεδομένων από 10 κορυφαίους διαχειριστές πλοίων, έδειξε ότι έληξαν οι συμβάσεις στο 7,4% των ναυτικών τον Μάιο, σε σύγκριση με 5,8% τον προηγούμενο μήνα, μια σχετική αύξηση 24,1%

Η Βραζιλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον Covid-19 στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με πάνω από 16,5 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα