Η X-Press Feeders πλήρωσε για αρχή 3,6 εκατομμύρια δολάρια στη Σρι Λάνκα για το ατύχημα του X-Press Pearl

Η X-Press Feeders, διαχειρίστρια εταιρεία του καμένου και βυθισμένου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων X-Press Pearl, κατέβαλε μια αρχική πληρωμή της τάξεως των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση της Σρι Λάνκα για να αποζημιώσει εκείνους που επηρεάστηκαν από τις συνέπειες της πυρκαγιάς και της βύθισης του πλοίου στα δυτικά παράλια της χώρας. Η πληρωμή έγινε μέσω των ασφαλιστών του P&I.

Η αρχική πληρωμή των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων προέρχονται από την αρχική αξίωση των συνολικά 40 εκατομμυρίων δολαρίων και θα δαπανηθούν για τον εντοπισμό των υπολειπόμενων βυθισμένων εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο και την αποζημίωση στον τομέα της αλιείας.

Σε ενημέρωση, η X-Press Feeders προέτρεψε τις τοπικές αρχές να επιτρέψουν στο πλήρωμα του πλοίου να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Οι ναυτικοί μας παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Κολόμπο, περιμένοντας την άδεια να ταξιδέψουν πίσω στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους.

Έχοντας αντιμετωπίσει το άγχος της πυρκαγιάς και της εγκατάλειψης του πλοίου που προκάλεσε τραυματισμούς στο πλήρωμα, τώρα βρίσκονται κλειδωμένοι στο ξενοδοχείο για πάνω από έξι εβδομάδες, δήλωσε η X-Press Feeders.

Οι ερευνητές συνέλαβαν χθες επτά υπαλλήλους του τοπικού πράκτορα του πλοίου. Ο Arjuna Hettiarachchi, ο πρόεδρος του Ομίλου Setmil, τοπικός πράκτορας της X-Press Feeders, συνελήφθη νωρίτερα, καθώς εικάζεται ότι η εταιρεία του είχε προσπαθήσει να καλύψει πληροφορίες σχετικά με την πυρκαγιά που ξεκίνησε στο πλοίο. Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Διαβάστε ακόμα